Nieuwsbrief
Hand Made, Museumnacht en win!
maart 2013

Rotterdamse Museumnacht & ‘Hand Made’

Tijdens de 12de editie van de Rotterdamse Museumnacht op zaterdag 9 maart is de grote voorjaarstentoonstelling ‘Hand Made: lang leve het ambacht’ voor het eerst te zien en komt het ambacht tien weken letterlijk tot leven in het museum.

Barbiers van Schorem. Foto: Jelle Mollema
Barbiers van Schorem. Foto: Jelle Mollema

Tijdens de Rotterdamse Museumnacht is het museum geopend van 20.00 tot 02.00 uur. Kom kijken naar demonstraties mozaïeken, haken en 3D-printen en ga zelf aan de slag met workshops kalligraferen en sieraden maken. De barbiers van Schorem transformeren de Espressobar tot een echte barbershop. Op het binnenplein strijkt Swan Market neer met handgemaakte producten.
Voor meer informatie over de Rotterdamse Museumnacht en kaartverkoop: www.rotterdamsemuseumnacht.nl
Lees hier meer over de tentoonstelling ‘Hand Made: lang leve het ambacht’.

De tentoonstelling werd mogelijk gemaakt dankzij de genereuze steun van Mondriaan Fonds, VSBfonds, SNS REAAL Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Fonds voor Cultuurparticipatie, Shell, SintLucas, Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, Etsy, Farrow & Ball, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Swan Market en vtwonen.

Christophe Coppens
Tijdens de Museumnacht is de tentoonstelling van Christophe Coppens voor het eerst te zien. Sinds de Belgische mode-ontwerper in mei afgelopen jaar de handdoek in de ring gooide en verklaarde zijn carrière voort te zetten als kunstenaar, wordt halsreikend uitgekeken naar zijn eerste tentoonstelling, dit voorjaar in Museum Boijmans Van Beuningen.

Terug