Nieuwsbrief
Laatste kans ‘De weg naar Van Eyck’
5 februari 2013

Interventie #22 Tanja Smeets - Domestic Strangers

Opeengestapelde kopjes met elfenbankjes van keramiek en grote trossen Chinese lepels. Tanja Smeets combineert in haar installaties alledaagse materialen met keramiek. Te zien vanaf aankomend weekend.

Tanja Smeets, Red Landscape (detail), 2012, keramiek, foto: Adriaan van Dam
Tanja Smeets, Red Landscape (detail), 2012, keramiek, foto: Adriaan van Dam

Vanaf 9 februari is de installatie ‘Domestic Strangers’ van Tanja Smeets te zien. Grote organische vormen van alledaagse materialen vullen de vier zalen van het klaverblad in het museum. Een vorm gemaakt van duizenden plastic elementen, die normaal gebruikt worden voor het storten van beton, treedt buiten de ruimte en golft het museum in.

Opening
De tentoonstelling is te zien vanaf de speciale avondopenstelling op vrijdag 8 februari van 20:00 tot 22:00 uur. De toegang tot het museum is deze avond gratis, voor een bezoek aan de ‘De weg naar Van Eyck’ betaalt u de toeslag van 4 euro. Let op: Van 17:00 tot 20:00 uur is het museum gesloten!

Meer weten over de kunstenaar?
In 2010 maakte Tanja Smeets een installatie in het Museum of Arts and Design in New York, als onderdeel van de tentoonstelling ‘Dead or Alive’. In deze korte video vertelt Tanja Smeets over haar werkwijze.

Lees hier meer over de nieuwe interventie in het klaverblad van het museum.

Terug