Nieuwsbrief
Laatste kans ‘De weg naar Van Eyck’
5 februari 2013

Laatste kans ‘De weg naar Van Eyck’

Op 10 februari sluit de tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’. U heeft nog slechts een paar dagen om de unieke tentoonstelling te bezoeken.

Foto: Tot en met ontwerpen
Foto: Tot en met ontwerpen

Aan de succesvolle tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’ komt binnenkort een einde. Het museum kijkt terug op een periode met veel aandacht van de media uit binnen- en buitenland, een mogelijke aankoopactie en veel bezoekers rondom de middeleeuwse kunstenaar Jan van Eyck en zijn inspiratiebronnen.

100.000ste bezoeker
Op 10 januari, precies een maand voor het einde van de tentoonstelling, verwelkomde het museum de 100.000ste bezoeker van ‘De weg naar Van Eyck’. Sinds half oktober brengen gemiddeld 1300 mensen per dag uit binnen- en buitenland een bezoek, de teller staat nu op bijna 129.000 bezoekers. De tentoonstelling kwam tot stand dankzij de enthousiaste en genereuze steun van de volgende vele fondsen, bedrijven en particulieren: Turing Foundation, Robeco, BankGiro Loterij, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, SNS REAAL Fonds, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds (mede mogelijk gemaakt uit het Breeman Talle Fonds), Aon Artscope, Unilever, Nedspice, Ploum Lodder Princen, Shell, het Blockbusterfonds en De kring van Van Eyck en met medewerking van de bruikleengevers.

Lezingenmiddag 'De weg naar Van Eyck'
Op zondag 10 februari van 13.30 tot 17.00 uur zal een lezingenmiddag geheel aan de pas ontdekte tekening uit het atelier van Van Eyck gewijd worden. (Inter)nationale sprekers geven hun visie en vertellen over onder meer de toeschrijving, de datering en het materiaal-technisch onderzoek. De voertaal van het lezingenmiddag is Engels. Meer informatie en reserveren via de website.

Avondopenstelling
In het laatste weekend is een extra avondopenstelling gepland. Op vrijdag 8 februari is het museum extra geopend van 20:00 tot 22:00 uur. De toegang tot het museum is deze avond gratis, voor een bezoek aan de ‘De weg naar Van Eyck’ betaalt u de toeslag van 4 euro. Deze avondopenstelling valt samen met de opening van Tanja Smeets.

Let op: Van 17:00 tot 20:00 uur is het museum gesloten!

Terug