Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief januari 2013

Boijmans TV zelfportretten wedstrijd

Boijmans’ rondleidster Bregje van de Laar is sinds 10 januari weer te zien in een nieuw seizoen van Boijmans TV op TV Rijnmond. Sinds november vorig jaar heeft Bregje een blog waarop ze een wedstrijd heeft uitgeschreven: Stuur een zelfportret in en maak kans op 1000 euro.

Video oproep van Bregje voor de wedstrijd 'over smaak valt te twisten'.
Video oproep van Bregje voor de wedstrijd 'over smaak valt te twisten'.

Over smaak van te twisten
Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd door een zelfportret in te sturen. Voor meer informatie over de spelregels en hoe je je kunt aanmelden ga naar Bregjes blog.

Boijmans TV nieuw seizoen
Na de succesvolle afleveringenreeks van Boijmans TV in 2010, die maar liefst 1,8 miljoen kijkers trok, zijn de avonturen van rondleider Bregje, suppoost Arie en kassamedewerker Mandy weer wekelijks te volgen op de regionale zender TV Rijnmond. Boijmans TV toont het reilen en zeilen in Museum Boijmans Van Beuningen. Het is een serie bomvol komische, dramatische en soms absurde situaties. Het wordt elke donderdag uitgezonden op TV Rijnmond vanaf 17.30 uur (herhaling ieder uur). Elke aflevering van Boijmans TV is na de uitzending op TV Rijnmond ook te zien op ARTtube.nl.

Wat de gek ervoor geeft
In aflevering 1 van Boijmans TV 2013 buigen economiestudenten zich samen met gids Bregje van der Laar over de belangrijke vraag ‘wat bepaalt de waarde van kunst?’. Ze doen dit naar aanleiding van het enorme paasei Baroque Egg with Bow (Orange/Magenta) van Jeff Koons. Klik hier om de video te bekijken.

De nieuwe reeks Boijmans TV is een samenwerkingsproject van Museum Boijmans Van Beuningen, TV Rijnmond, Popov Film en Ro Theater, ontwikkeld met steun van het VSBfonds en het Mediafonds.

Terug