Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief januari 2013

Hand Made: peer-to-peer voor VMBO

Dit voorjaar opent de bijzondere tentoonstelling 'Hand Made: lang leve het ambacht'. Museum Boijmans Van Beuningen werkt tijdens deze tentoonstelling samen met diverse MBO vakopleidingen en samen zorgen zij op 24, 25 en 26 april voor een uniek peer-to-peer programma voor het VMBO.

Johanna Schweizer, Tweeling, 2011. Katoen en metallic garen verhard, 134 x 59 x 19
Johanna Schweizer, Tweeling, 2011. Katoen en metallic garen verhard, 134 x 59 x 19

Hand Made
De meest uitzonderlijke objecten door mensenhanden gemaakt, van de middeleeuwen tot nu, zijn te zien in de tentoonstelling 'Hand Made: lang leve het ambacht'. In de tentoonstelling zijn doorlopend vaklieden aanwezig die hun vaardigheden en passie demonstreren. Er is een breed scala aan technieken te zien, zoals papier maken, weven, goudsmeden of een demonstratie van een vioolbouwer. 'Hand Made' laat zien wat het ambacht was, is en kan zijn. De tentoonstelling is te zien van 9 maart tot en met 20 mei 2013.

Peer-to-peer
Het MBO biedt prachtige vakopleidingen: edelsmeden, houtbewerken, meubels maken en leerbewerken. Met steeds modernere technieken worden de meest bijzondere ontwerpen gemaakt. Welke opleidingen er zijn, wat en waarvoor de studenten leren, kunnen VMBO leerlingen ervaren op peer-to-peer dagen op 24, 25 en 26 april in het museum. Nadat de leerlingen de tentoonstelling hebben bezocht bezoeken zij de Kunst Studio waar diverse MBO vakstudenten hen aan de hand van miniworkshops laten proeven van en vertellen over de opleidingen die zij doen. Het totale programma duurt twee uur en kost 41 euro per 15 leerlingen. Alvast uw groepsbezoek vastleggen? Klik hier om direct door te gaan naar het online reserveringsformulier.

Terug