Nieuwsbrief
Een nieuw begin

Activiteiten tijdens ‘De weg naar Van Eyck’

Tijdens ‘De weg naar Van Eyck’ is er genoeg te ondernemen in en rondom het museum. Lees hier een overzicht van alle activiteiten waarvoor u zich kan opgeven en meedoen.

Tentoonstellingsoverzicht ‘De weg naar Van Eyck’, foto: Ernie Buts
Tentoonstellingsoverzicht ‘De weg naar Van Eyck’, foto: Ernie Buts

Lezingen, rondleidingen en een familiedag:
Zondag 6 januari 2013: Familiedag De weg naar Van Eyck
Op deze laatste dag van de Kerstvakantie is er van alles te doen voor het gehele gezin. Alle workshops, demonstraties en rondleidingen staan deze dag in het teken van De weg naar Van Eyck.
11:00-17:00 uur, € 5, exclusief entree.

Zondag 20 januari 2013: Lezing ‘De weg naar Van Eyck’
Op zondag 20 januari vertellen kunstenaars en kunstcritici over hun visie op de tentoonstelling De weg naar Van Eyck. Sprekers zijn onder andere kunstenaar, schrijver en kunstcriticus Pam Emmerik en kunstenaar Olphaert den Otter.
14:00 uur, € 3,50 (exclusief entree)

Zondag 3 februari 2013: Aan tafel met Jan van Eyck: historische lunch voor het hele gezin
Tijdens deze bijzondere workshop voor het hele gezin, leer je alles over tafelmanieren, tafelgerei en gerechten uit de tijd waarin Jan van Eyck leefde. De workshop, gegeven door conservator Alexandra Gaba - van Dongen bestaat uit een rondleiding door de collectie en een uitgebreide historische lunch. 12:00-14:00 uur, € 10 / € 15 (exclusief entree).

Zondag 10 februari 2013: Lezing ‘De weg naar Van Eyck’
Op zondag 10 februari, de laatste dag van de tentoonstelling, komen verschillende experts aan het woord over de onlangs ontdekte tekening uit het atelier van Jan van Eyck.
Houd de website in de gaten over tijden en prijs.

Woensdag Tweede Kerstdag is het museum geopend, een extra kans om te dwalen langs de eeuwenoude werken van Van Eyck en zijn inspiratiebronnen.

Zie ook onze website: www.boijmans.nl

Terug