Nieuwsbrief
Een nieuw begin

Eerste online bestandscatalogus

Het museum beheert een van de belangrijkste verzamelingen van tekeningen van oude meesters ter wereld. Een belangrijk deel daarvan is voor het eerst wetenschappelijk ontsloten via een digitale bestandscatalogus.

Screenshot collectie.boijmans.nl/onderzoek
Screenshot collectie.boijmans.nl/onderzoek

De bestandscatalogus omvat ruim 400 tekeningen en is tegelijkertijd de eerste online catalogus die het museum van zijn collectie publiceert. Sinds 2009 is de gehele verzameling Nederlandse tekeningen uit de vijftiende en de zestiende eeuw voor het eerst in de museumgeschiedenis grondig onderzocht.

U kunt de tekeningen op elk gewenst moment, waar dan ook ter wereld, op het beeldscherm bekijken of bestuderen tot in de kleinste details. Neem eens een kijkje: collectie.boijmans.nl/onderzoek

De redactie van de bestandscatalogus was in handen van Jonieke van Es en Albert Elen. De catalogus is geschreven door Yvonne van Bleyerveld, Albert Elen, Judith Niessen, met bijdragen van Peter van der Coelen en Ariane van Suchtelen. Het onderzoek is verricht dankzij een substantiële financiële ondersteuning van het Mondriaan Fonds in het kader van de rijkssubsidiëring van museaal kunsthistorisch onderzoek.

Terug