Nieuwsbrief
Een nieuw begin

Restauratiefilm 'Drie maria’s aan het graf' op ARTtube

Ruim een half jaar lang werd in het restauratieatelier van Museum Boijmans Van Beuningen gewerkt aan de restauratie van het meesterwerk ‘Drie Maria’s aan het graf’. Nu is er een volledige film te zien van de restauratie op ARTtube.

Logo ARTtube
Logo ARTtube

Na een uitgebreid onderzoek, werd ‘Drie Maria’s aan het graf’ in het afgelopen half jaar gerestaureerd. Nu is er een film verschenen over hoe het restauratieproces is verlopen. Ook vertellen de restaurateurs hun bevindingen van de verfopbouw en de werkwijze van de schilder Jan van Eyck. Deze restauratiefilm duurt 26 minuten.

U krijgt een kijkje achter de schermen bij de restauratie, en ziet ook hoe het schilderij ‘Drie Maria’s aan het graf’ uiteindelijk terecht is gekomen in Museum Boijmans Van Beuningen.
Voor de video is conservator Friso Lammertse afgereisd naar verschillende locaties, die een belangrijke rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het schilderij: Vierhouten, Richmond en Brugge. Hierbij stuitte hij op enkele verrassingen.

De restauratiefilm ‘The greatest picture in the world stop’ is nu te zien op ARTtube, het online videokanaal van vijf samenwerkende musea uit Nederland en Vlaanderen.

Terug