Nieuwsbrief
Met je hele familie naar het museum!

Boekentip van Deirdre: Bekijk 't maar!

'Bekijk 't maar' is een boek met verhalen over kunstwerken in het Dordrechts Museum. Dit keer heeft Tinker, de dochter van Deirdre, het boek gelezen en opgeschreven wat zij ervan vindt. Tinker is 8 (bijna 9) jaar oud.

Een ode van Gerrit aan Sijtje de eend
Een ode van Gerrit aan Sijtje de eend

"Het is een leuk boek. Er zijn verhalen waar je iets open kan klappen. Bij een verhaal is er een envelop waar je een brief uit kan halen. En er zit ook een soort boekje in. Het liefste verhaal vind ik ‘Een ode van Gerrit aan Sijtje de eend.' De mensen van wie het eendje was wilden een schilderij maken toen ze 20 jaar oud werd. Voor haar verjaardag. Het mocht geen goedkoop schilderij zijn, het moest op Sijtje lijken, met een versje en eieren en levensechte veren.

'Woesj' vond ik ook een leuk verhaal. Het gaat over Lotte en Robin, die vast zitten in een schilderij en dan komt Sneeuwwitje, en dan moeten Lotte en Robin gaan rennen. Als Sneeuwwitje woesj zegt, dan moeten zij hun ogen sluiten en dan komen zij in een ander schilderij. Uiteindelijk komen ze dan weer veilig thuis."

Peter Marijnissen & Alex de Wolf (tekeningen), Bekijk 't maar, 2012. Het boek is te koop in de museumwinkel van Museum Dordrecht en in kinderboekenwinkel De Giraf.

Deirdre Carasso

Deirdre werkt in het museum en is moeder van drie dochters. Ze vindt het heel leuk om samen met ze een boek te lezen. Alle bijzondere boeken over kunst tipt ze voor Boijmans Club kids!

Terug