Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief november 2012

ARTtube (video)nieuws

Veel nieuws wat betreft ARTtube dit keer. Bij de tentoonstelling 'De weg naar Van Eyck' is een aantal boeiende video’s gemaakt, op 11 december is er in de Brakke Grond een 'ARTtube On Stage' avond en de winnaars van de ARTtube ideeënwedstrijd zijn bekend gemaakt.

ARTtube on stage
Op 11 december om 20:30 uur zal een fysieke kick-off van ARTtube plaatsvinden in de Brakke Grond in Amsterdam. Naast een kijkje achter de schermen van de deelnemende musea is er een overvloed aan creativiteit te zien rond video, kunst en design. U bent van harte welkom. Meer weten? Meld u aan voor de ARTtube nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en nieuws rondom ARTtube.

Nieuwe video’s bij 'De weg naar Van Eyck'

Op ARTtube zijn verschillende video’s gerelateerd aan de tentoonstelling 'De weg naar Van Eyck' te zien. Naast de inleidende video 'De weg naar Van Eyck' van ongeveer 10 minuten is er ook de documentaire video 'The greatest picture in de world stop'   te vinden. Deze video belicht in 26 minuten het schilderij ‘De drie Maria’s aan het graf’. In ‘laag voor laag’ wordt het maakproces getoond van een middeleeuws paneel, namelijk het Norfolk triptiek. Regelmatig verschijnen er nieuwe video’s over kunst en design op de website: hou daarom ARTtube in de gaten of meld u aan voor de ARTtube nieuwsbrief.

Prijswinnaars
Van 5 juli tot 15 september heeft ARTtube een online ideeënwedstrijd georganiseerd. De vraag was: welke nieuwe features voor de website en welke nieuwe videoproducties willen jullie zien? De eerste prijs gaat naar Kees van de Wal voor zijn idee dat beoogt meer inzicht te krijgen in het kijkgedrag en de mening van bezoekers. De tweede prijs is voor Annemarieke Schepers voor haar idee om te kunnen leren en studeren aan de hand van ARTtube video’s.
Menno Jonker wil met zijn idee de video’s van ARTtube meer context en samenhang geven en heeft met Smarttube de publieksprijs gewonnen. Lees hier meer over de inzendingen en ideeën.

Terug