Nieuwsbrief
Opening ‘De weg naar Van Eyck’ & win een arrangement

Te doen tijdens ‘De weg naar Van Eyck’

Tijdens ‘De weg naar Van Eyck’ organiseert het museum vele activiteiten. Van lezingen en workshops tot concerten, een kerkdienst en een familiedag. Voor ieder wat wils!

Jan van Eyck, De drie Maria's aan het graf, olieverf op paneel, 1430-1435, verworven met de verzameling van D.G. van Beuningen 1958
Jan van Eyck, De drie Maria's aan het graf, olieverf op paneel, 1430-1435, verworven met de verzameling van D.G. van Beuningen 1958

Het activiteitenprogramma van het museum is gevarieerd en interessant. In een driedelige Van Eyck-cursus kunt u zich verdiepen in de wijze waarop Jan van Eyck tot zijn opzienbarende techniek kwam. Ook kunt u alles leren over historische schildertechnieken uit de late middeleeuwen in de workshop oude schildertechnieken. In samenwerking met het Laurensberaard organiseert het museum een bijzondere kerkdienst in de museumzalen en ook voor kinderen is er genoeg te doen. U kunt met het hele gezin genieten van een historische lunch à la van Eyck.

Meer informatie over deze en andere activiteiten dit najaar vind u op de website.

Gratis Van Eyck route op uw smartphone
Bij de tentoonstelling is een speciale Van Eyck route beschikbaar. De Van Eyck route is onderdeel van de gloednieuwe Boijmans Tour. Deze web app kunt u gratis gebruiken op uw eigen smartphone. U kunt ook voor 3 euro een iPod huren in het museum om de Boijmans Tour te bekijken. In de Van Eyck route leidt conservator Friso Lammertse u persoonlijk langs de topstukken in de tentoonstelling. Daarnaast worden bij 20 werken bijzondere details uitgelicht. Probeer naast deze route ook eens de hoogtepunten route, de kinderroute, keuze van de conservator route of de muziekroute, via tour.boijmans.nl.

Van Eyck op ARTtube
In deze video geven de conservatoren Friso Lammertse (Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam) en Stephan Kemperdick (Gemaldegalerie, Berlijn), een introductie op de tentoonstelling: De weg naar Van Eyck. Daarbij gaan ze in op de vernieuwingen die Jan Van Eyck realiseerde en schetsen zij een beeld van de kunstwereld tijdens zijn leerjaren. De schitterende objecten in goud en emaille, leer, hout, albast of olieverf op paneel die de jonge Jan van Eyck toen zag, moeten hem tot zijn revolutie hebben aangespoord.

Terug