Nieuwsbrief
Opening ‘De weg naar Van Eyck’ & win een arrangement

Programma opening en symposium

Aanstaande zaterdag vindt de feestelijke opening van ‘De weg naar Van Eyck’ plaats. Iedereen is welkom. Daarnaast organiseert het museum een symposium over meester-schilder Jan van Eyck.

Ontwerp: Thonik
Ontwerp: Thonik

Het Van Eyck-symposium vindt plaats op zaterdag 13 oktober van 11.00 tot 14.30 uur, voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling om 15.00 uur. Zes experts komen aan het woord over ‘De weg naar Van Eyck’, waaronder conservatoren Friso Lammertse van Museum Boijmans Van Beuningen en Stephan Kemperdick van de Gemäldegalerie van het Staatliche Museen in Berlijn, partner in dit bijzondere project. De onderwerpen variëren van de schilderkunst in West-Duitsland in het begin van de 14de eeuw, tot de verhalen rondom het leven van de jonge Jan van Eyck. Samen proberen de sprekers een beeld te geven van wat volgens hen de schilderkunst van Van Eyck, en daarmee de tentoonstelling, zo interessant maakt. Na het symposium kunt u onder de vocale begeleiding van het Retorische Kwartet de ruim negentig werken van Jan van Eyck en zijn inspiratiebronnen bekijken tijdens de feestelijke opening.

Het museum heeft speciaal voor deze tentoonstelling een video gemaakt, die ook in het museum is te zien. Kijk hier op ARTtube.

Met dank aan:
Museum Boijmans Van Beuningen bedankt de volgende fondsen, bedrijven en particulieren die de tentoonstelling 'De weg naar Van Eyck' mogelijk maken met hun enthousiaste en genereuze steun: Turing Foundation, Robeco, BankGiro Loterij, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, SNS REAAL Fonds, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds (mede mogelijk gemaakt uit het Breeman Talle Fonds), Aon Artscope, Unilever, Nedspice, Ploum Lodder Princen, Shell, Blockbusterfonds en De kring van Van Eyck.

Vrienden van het museum kunnen voorafgaand aan het symposium van 10.00 tot 11.00 uur de tentoonstelling bezoeken tijdens een speciale preview.

Klik hier voor meer informatie over de opening en het symposium.

Catalogus & Kunstschrift
Bij de tentoonstelling ‘De weg naar Van Eyck’ verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus die u meeneemt op kunsthistorische ontdekkingreis door de vroege Middeleeuwen. Hier vindt u meer informatie. Daarnaast staat het najaarsnummer van het magazine Kunstschrift volledig in het teken van de tentoonstelling 'De weg naar Van Eyck'. Ruim vijftig pagina's zijn gewijd aan onder meer de herontdekking van de schilder, Johan Maelwael, de uitstekende voet van Adam op het ‘Lam Gods’ en reizende details als de zittende Madonna in een tuintje en de geschiedenis van de pauselijke komaf. Aan het nummer, dat voor €10,50 wordt verkocht in de museumwinkel, werkten auteurs mee als Henk van Os, Ann-Sophie Lehmann, Victor Schmidt, Claudine Chavannes en Mariëtte Haveman.

Terug