Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief augustus 2012

Fietsen tussen de kunst

Rondrijden op een fiets beplakt met witte veertjes tussen grote objecten al luisterend naar de klanken van John Cage in een enorme loodshal met gekleurd licht? Dat kan nog tot en met 30 september in de Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven.

De fietsen in de tentoonstelling, foto: Ernst Moritz
De fietsen in de tentoonstelling, foto: Ernst Moritz

Mystieke ontmoetingsplek
De kunstenaar Sarkis (Istanbul, 1938) heeft de loods van bijna 5000m2 tot een mystieke ontmoetingsplek veranderd. Sarkis liet zich voor het gesamtkunstwerk ‘Ballads’ inspireren door 17de-eeuwse kerkinterieurs van de Nederlandse schilder Pieter Saenredam (1597-1665). Door middel van grote sculpturale objecten, gekleurd licht en muziek transformeert Sarkis de twee hallen van de industriële loods tot een bijzondere totaalinstallatie. De bezoeker wordt ondergedompeld in een wereld van mystiek en symboliek. Bekijk hier de ARTtube-video over de tentoonstelling en lees hier meer over de tentoonstelling.

Ervaar het zelf
Nog tot en met 30 september is de tentoonstelling geopend. Voor groepen van het Voortgezet Onderwijs is het mogelijk een rondleiding over de tentoonstelling te boeken. De rondleiding duurt een uur. U kunt er ook voor kiezen om twee keer achter elkaar een verkorte rondleiding van een half uur te boeken. Een helft van de klas bekijkt eerst de installatie zelfstandig en na een half uur wisselen zij met de groep die start met de rondleiding. Kosten voor een rondleiding van een uur (of twee keer een half uur) zijn 60 euro. Entree is voor leerlingen tot en met 18 jaar gratis. Een rondleiding of zelfstandigbezoek kunt u aanmelden via ons online reserveringsformulier.

Terug