Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief juni 2012

Onderzeebootloods weer open

De Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven opent ook deze zomer weer de deuren voor een bijzondere tentoonstelling. De hedendaagse kunstenaar Sarkis (Istanbul, 1938) transformeert de loods van bijna 5000m2 tot een mystieke ontmoetingsplek. Voor Voortgezet Onderwijs-groepen worden er interactieve rondleidingen aangeboden.

Sarkis bij de Onderzeebootloods. Foto: Tot en met ontwerpen
Sarkis bij de Onderzeebootloods. Foto: Tot en met ontwerpen

Gesamtkunstwerk ‘Ballads’
Sarkis liet zich voor de installatie ‘Ballads’ inspireren door 17de-eeuwse kerkinterieurs van de Nederlandse schilder Pieter Saenredam (1597-1665). Door middel van grote sculpturale objecten, gekleurd licht en muziek transformeert Sarkis de twee hallen van de industriële loods tot een bijzondere totaalinstallatie, waar de bezoeker wordt ondergedompeld in een wereld van mystiek en symboliek. De installatie kan zowel lopend als op met witte donsveertjes beplakte fietsen ontdekt worden. De ruimte wordt gevuld met klanken van een carillon met 43 klokken, dat aan een architectonische constructie van 18 enorme boomstammen hangt. Het carillon, dat associaties met een kerk oproept, brengt het minimalistische muziekstuk ‘Litany for the Whale’ van de avant-garde componist John Cage ten gehore.

De locatie en het havengebied
De tentoonstelling vindt plaats in de onderzeebootloods in het havengebied van Rotterdam. Deze historische, industriële locatie van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) is volop in ontwikkeling. De onderzeebootloods, met unieke industriële uiterlijk uit de jaren dertig van de vorige eeuw, is de grootste tentoonstellingsruimte van Nederland.

Voor meer informatie over de tentoonstelling klik hier.
Voor meer informatie en bereikbaarheid Onderzeebootloods zie www.onderzeebootloods.nl
Voor meer informatie over de vaartijden van de Aqualiner zie www.aqualiner.nl

Onderwijsgroepen en reserveren
Voor groepen van het Voortgezet Onderwijs is het mogelijk een rondleiding over de tentoonstelling te boeken. De rondleiding duurt een uur. U kunt er ook voor kiezen om twee keer achter elkaar een verkorte rondleiding van een half uur te boeken. De ene helft van de klas bekijkt eerst de installatie zelfstandig en na een half uur wisselen zij met de groep die start met de rondleiding. Kosten voor een rondleiding van een uur (of twee keer een half uur) zijn 60 euro. Entree is voor leerlingen tot en met 18 jaar gratis.
U kunt reserveren via onze website.
 

Terug