Nieuwsbrief
Persnieuwsbrief mei 2008
mei 2008

Kinderactiviteiten

Museum Boijmans Van Beuningen organiseert verschillende activiteiten voor kinderen, zoals kunstluiers, kunstlabs, familierondleidingen en het jeugdvakantiepaspoort.

Fotograaf: Rinnie Bleeker
Fotograaf: Rinnie Bleeker

Kunstluiers
7 juni en 5 juli 2008
Uniek in Nederland: iedere eerste zaterdag van de maand is er van 15.00 tot 16.00 uur een speciaal kunst- en speeluurtje voor de allerjongste bezoekertjes (3 tot en met 4 jaar) en hun ouders. Vol spelletjes, verhalen, dans en muziek. Kosten €2,50 per kind per keer, ouders betalen entree. Reserveren is verplicht.

Kunstlab nodigt je uit voor: …
1 juni en 6 juli 2008
Ben je tussen de 6 en 12 jaar, dan kun je iedere eerste zondag van de maand terecht in het Kunstlab van het museum voor een rondleiding en een bijzondere workshop! Op 1 juni gaan we aan de slag met de oude verfsooort eitempera. Op 6 juli kun je zelf beelden maken van klei. Kosten €5. Reserveren is aanbevolen.

Familierondleiding Vaderdag
15 juni 2008
Op vaderdag kun je van 15.00 tot 16.00 uur met vrienden en familie een rondleiding volgen. In de rondleiding kom je allerlei dingen te weten over schilderijen, over het gebouw en nog veel meer! Gratis (excl. entree). Reserveren is niet mogelijk.

Kinderfeestjes
Hoera, je bent jarig en wil graag een kunstzinnig feestje vieren? Dat kan! Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar is er een speciaal portrettenfeestje. Een museummedewerker geeft een spoedcursus ‘serieus kijken’ en legt uit waarom er portretten worden geschilderd: is die persoon misschien heel rijk, of een inspiratiebron van de schilder of gewoon een gehuurd model? En wie is die afgebeelde persoon eigenlijk? Daarna ga je zelf een portret schilderen in het Kunstlab.

Wat past waar?
Wat past waar? is een tas met allerlei voorwerpen. Loop met deze tas door het museum en ga op zoek naar kunstwerken die jij bij het voorwerp vindt passen. Heb je een kunstwerk gevonden, maak dan de vragen. Je kunt dit zoekspel in je eentje doen, of met je hele familie! De tas kan je afhalen bij de informatiebalie van de ingang Tentoonstellingen.

Zomervakantie: jeugdvakantiepaspoort
Vanaf 19 juli tot 24 augustus kun je in het museum een spannende speurtocht doen. Dit keer moet je het raadsel van de dieren oplossen. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

Informatie en reserveren
De afdeling Educatie en publieksbegeleiding is te bereiken per email educatie@boijmans.nl of telefonisch via +31 (0)10 44.19.471 (tussen 12.00 - 16.00 uur).

Terug