Nieuwsbrief
De zomer van Boijmans
Juni 2012

Finale Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie

De jury en het publiek hebben geoordeeld: de tien finalisten van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie zijn bekend! Uit maar liefst 193 inzendingen zijn de tien beste tracks geselecteerd. Aan het publiek nu de eer om te beslissen wie de uiteindelijke winnaar wordt van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie tijdens de finale op 23 juni!

Kees Hogenbirk (kunsthistoricus):
“Bevlogen musici drukken in de muziek de periode uit waarin het paneel of de installatie is ontstaan - van middeleeuwse woorden tot elektronische wolken. Originele geesten nemen een volstrekt uniek uitgangspunt of een bijzondere instrumentatie. Het is hoopgevend om dat talent er uit te pikken.”

Klaas Knooihuizen (eindredacteur Live XS):
“Hoewel er in de jury zowel muziek- als kunstkenners zaten bleken we het over de meeste inzendingen opvallend eens met elkaar. Blijkbaar hebben we elkaar dankzij deze competitie eindelijk weten te vinden. Wat dat betreft is Art Rocks! nu al geslaagd.”

Negen finalisten kiezen uit 193 verrassende inzendingen, is geen makkelijke opgave. Gelukkig heeft een vakkundige jury deze klus op zich genomen: muziekjournalist, presentator en radiomaker Jasper van Vugt, kunsthistoricus Kees Hogenbirk, eindredacteur van LiveXS Klaas Knooihuizen en zanger Odilo Girod. Zij hebben alle nummers beluisterd en negen acts geselecteerd voor de grote finale. De tiende finalist, de pop/rock band Try Acrobatics, is door de meeste publieksstemmen op www.artrocks.nl rechtstreeks doorgegaan naar de finale.

De tien finalisten
Met trots stellen wij de tien finalisten aan u voor die zich de afgelopen maanden muzikaal hebben laten inspireren door een kunstwerk uit de collectie van het museum.

1. Thumos met het nummer ‘Fare thee well’ over Couple aux têtes pleines de nuages van Dalí
2.De Marskramer anno nu met het gelijknamige nummer over het werk van Jheronimus Bosch
3.Anne Vanschothorst met het nummer ‘Dance! Marie Dance!’ gebaseerd op het danseresje van Degas
4.Drs. B met het nummer ‘De haven van Rotterdam’, geïnspireerd op het werk van Paul Signac
5.Lilian Hak met het nummer ‘Weary Life’ naar aanleiding van Laat je haar neer van Pipilotti Rist
6.Myrthe van de Weetering met ‘Don 't Let Your Head Hang Down’ over het portret van Arman Roulin
7.Pitto met het nummer ‘You And Me’ over het werk van Dalí
8.Villeneuf met ‘Cities We Will Burn’ geïnspireerd op de toren van Babel
9.Peter de Jong & Band met hun nummer over De Schiettent van Pyke Koch
10. Publieksfavoriet : Try Acrobatics met het nummer ‘Replica’ gebaseerd op La reproduction interdite van Magritte.

Stemmen op uw favoriet
De tien finalisten nemen op dit moment allemaal een eigen videoclip op in het museum. Deze videoclips verschijnen op woensdag 6 juni op www.artrocks.nl. Vanaf die datum tot en met 23 juni kunt u via de website de tien videoclips bekijken, delen en stemmen op uw favoriet.

De finale
Op zaterdag 23 juni 2012 van acht tot middernacht vindt de finale van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie plaats. De tien finalisten geven live optredens in het museum. Het publiek stemt en bepaalt deze avond definitief welke act de grote winnaar wordt en naar huis gaat met 1000 euro en een Museumkaart. Ook treden bekende artiesten op zoals Lucky Fonz III en Giovanca. Het crossmediale project Art Rocks!, dat een brug slaat tussen muziek en kunst, wordt op deze avond feestelijk afgesloten. De finale vol muzikale verrassingen in het museum is voor iedereen gratis toegankelijk. Mis het niet en bepaal mee wie de winnaar wordt!

Voorproefje door Git Hyper & Far I
Aanstaande zondag 3 juni gaat producer / DJ Git Hyper (Erwin Zimmerman) meerdere malen samen met rapper en dichter Far I met een draaitafel door het museum. Het duo was al eerder te gast in het museum, waar zij het publiek verrasten met beats en raps geïnspireerd op diverse kunstwerken. Kijk hier voor een impressie in beeld.
Klik hier voor meer informatie over dit event.

Lees meer over Art Rocks! op www.artrocks.nl

Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.
De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie is georganiseerd in samenwerking met De Grote Prijs van Nederland.

Terug