Nieuwsbrief
De zomer van Boijmans
Juni 2012

Live muziek en meer

Carillonspeler Frank Steijns bespeelt elke zondag tussen 13.00 en 17.00 uur het carillon met 43 klokken en nodigt regelmatig andere musici uit in de loods. Daarnaast organiseert het museum rondleidingen en nog veel meer activiteiten. Kom genieten van deze bijzondere ervaring.

Sarkis - Ballads. Foto: Tot en met ontwerpen.
Sarkis - Ballads. Foto: Tot en met ontwerpen.

Componist John Cage schreef verschillende muziekstukken voor carillon. Frank Steijns speelt in de tentoonstelling onder andere de compositie ‘Music for Carillon2’, dat nooit eerder is uitgevoerd op echte klokken. Op een aantal zondagen vindt een extra programma plaats, waarin andere muzikanten samenspelen met het carillon. In een carillon- en orgelconcert en carillon- en pianoconcerten vullen de bassen van deze toetseninstrumenten de lichte klokjes van het carillon aan. Joep van Leeuwen, docent aan het Maastrichts Conservatorium en Tamara Hoekwater, ex-VOLUMIA!, laten in samenspel met het carillon de loods swingen tijdens een jazz-concert.

Daarnaast zijn er elke zaterdag gratis rondleidingen door de tentoonstelling en maandelijkse combinatierondleidingen over het omliggende RDM-terrein. Speciaal voor kinderen organiseert het museum een voorstelling met een poppenspeler, een kinderworkshop in het museum en nog veel meer.

Houd de website in de gaten voor meer informatie over deze activiteiten.

Terug