Nieuwsbrief
De zomer van Boijmans
Juni 2012

Unieke installatie

Komende zaterdag opent de Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven haar deuren. Met de tentoonstelling 'Ballads' biedt Sarkis u een bijzondere ervaring in de loods van 5000m2.

Sarkis. Foto: Tot en met ontwerpen
Sarkis. Foto: Tot en met ontwerpen

Sarkis (1938) is een levenskunstenaar in de lijn van Joseph Beuys, die graag tijden, culturen, disciplines en mensen met elkaar verbindt. In opdracht van Museum Boijmans Van Beuningen en het Havenbedrijf Rotterdam maakte hij een tentoonstelling, speciaal voor de loods. Hij liet zich inspireren door de locatie, de voormalige gebruiksfunctie van de loods en de omliggende omgeving van de haven. Water en lucht spelen hierin een belangrijke rol.

Lees meer over 'Ballads' op www.onderzeebootloods.nl

Sarkis kent grote bekendheid in onder meer Frankrijk, waar hij in 2010 een solotentoonstelling had in het Centre Pompidou en momenteel een installatie toont in het Palais de Tokyo in Parijs.
Bekijk hier een korte video gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Passages’ in Centre Pompidou in 2010: een ontmoeting met Sarkis in zijn studio in Parijs.
In 2011 had Sarkis een solotentoonstelling in het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst in Genève, getiteld ‘Hotel Sarkis’.

Sarkis in het museum
Gelijktijdig met de tentoonstelling in de Rotterdamse haven is in het museum ook nieuw werk van Sarkis te zien. Vanaf zaterdag toont hij 96 aquarellen gebaseerd op de partituur ‘Ryoanji’ van componist John Cage (1912-1992). Voor dit muziekstuk liet Cage zich inspireren door eeuwenoude Japanse stenentuinen. Dit werk van Sarkis is vergezeld van een speciaal gemaakte film over Sarkis en de opbouw van 'Ballads' in de Onderzeebootloods. Deze film is vanaf juni te zien op het online videokanaal arttube.nl.

Het Havenbedrijf Rotterdam
Voor een periode van vijf jaar organiseert Museum Boijmans Van Beuningen in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam hedendaagse kunsttentoonstellingen in de Onderzeebootloods van bijna 5000m2. De loods is een van de initiatieven van het Havenbedrijf Rotterdam om een breed publiek in contact te brengen met de haven, én om de kwaliteit en beleving van het havengebied te versterken.

Klik hier voor het programma van de feestelijke opening op zaterdag 2 juni.

Nodig vrienden en familie uit voor een bezoek aan de Onderzeebootloods, door middel van een e-card.

Terug