Nieuwsbrief
Boijmans Club mei 2012

Boekentip van Deirdre

DIt keer een bijzonder boek. Namelijk een boek dat speciaal is gemaakt voor de kindertentoonstelling 'XXSmall' die te zien was in het Gemeentemuseum Den Haag. Het boek heet 'Nacht in het poppenhuis' en is geschreven door Anna Woltz.

Illustratie: Thé Tjong-King
Illustratie: Thé Tjong-King

In het boek beleeft het meisje Willemina een spannend, nachtelijk avontuur. Willemina gaat logeren bij haar tante Sara. Ze voelt zich niet helemaal op haar gemak. Maar wanneer ze het grote poppenhuis van tante Sara ziet, is ze een stuk vrolijker.

Ze mag niets aanraken in het poppenhuis, maar wanneer haar tante even weg is, pakt Willemina voorzichtig een porseleinen hond uit een van de kleine kamertjes van het huis. En dan breekt zijn staart... Haar tante heeft het gelukkig niet gezien.

's Nachts sluipt ze terug naar het poppenhuis om de hond te lijmen. De klok slaat en ineens staat Willemina in het huis tussen de poppen. Die zijn woedend op deze hondenhakster...

Wil je te weten komen of Willemina ontsnapt uit het poppenhuis? Lees dan dit spannende boek met schitterende illustraties van Thé Tjong-King.

Deirdre Carasso, hoofd afdeling educatie van het museum

 

Terug