Nieuwsbrief
Kunst4Kids en meer...
16 april 2012

Boijmans onderdeel van Google Art Project

Deze maand is het museum toegevoegd aan de 151 musea die onderdeel uitmaken van het grote Google Art Project met ruim 30.000 online kunstwerken!

'Apollo' Olaf Nicolai and Thonik (floor painting), 2008, Museum Boijmans Van Beuningen
'Apollo' Olaf Nicolai and Thonik (floor painting), 2008, Museum Boijmans Van Beuningen

Google is met een aantal Nederlandse musea een samenwerking aangegaan. Waaronder sinds deze maand ook het Koninklijk Paleis Amsterdam, het Kröller-Müller Museum, het Gemeentemuseum Den Haag en Museum Boijmans Van Beuningen. Een gedeelte van de collectie is online beschikbaar gesteld via het Art Project. Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen zei tegen de pers: “Wij zijn trots om ons te mogen aansluiten bij de selecte groep musea van Google Art Project. Vanaf nu kunnen nog meer mensen ter wereld genieten van de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen.”
Maar liefst 151 musea in 40 landen doen mee met de techniek waarbij men met een paar simpele muisklikken tot in detail kunstwerken kan ontdekken, van schilderijen en beeldhouwwerken tot straatkunst en foto’s. Uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen zijn op dit moment 112 kunstwerken te bezichtigen. Zo kan worden ingezoomd op werken van onder andere Bosch, Cézanne, Van Dijck, Van Gogh en Rubens. Maar ook topstukken als het anonieme Norfolk-triptiek, het momenteel in restauratie verkerende ‘De drie Maria’s aan het graf’ van Van Eyck, ‘De toren van Babel’ van Bruegel en Rembrandts ‘Titus aan de lessenaar’. Gebruikers kunnen zoeken op de naam van een kunstenaar of kunstwerk, het type kunst, het museum, het land, de collectie en de tijdsperiode. Verschillende applicaties zijn in de website geïntegreerd, zodat de gebruiker persoonlijke galerijen kan creëren, een soort eigen museum met favoriete kunstwerken op de computer. Behalve de kunstwerken van musea wereldwijd, kan de bezoeker ook een kijkje nemen in het kantoor van Barack Obama in het Witte Huis in Washington D.C. of in de zalen van het Koninklijk Paleis Amsterdam. Nieuwsgierig geworden? Check ook Google Art project.

Terug