Nieuwsbrief
Kunst4Kids en meer...
16 april 2012

Bijeenkomst ‘174 culturen’

Museum Boijmans Van Beuningen vraagt zich altijd af welke groepen van het museum gebruik maken. Onlangs werd een onderzoek afgerond naar de beleving van kunst en cultuur en het museum onder Rotterdammers met een Marokkaanse of Surinaamse achtergrond.

Bezoekers in het museum. Foto Fred Ernst
Bezoekers in het museum. Foto Fred Ernst

Museum Boijmans Van Beuningen is er voor alle Rotterdammers. In Rotterdam wonen zo’n 174 verschillende culturen. Om de publieksbegeleiding, activiteitenprogrammering en marketing en communicatie beter af te stemmen op de behoeften vanuit verschillende doelgroepen, doet het museum onderzoek naar alle bezoekersgroepen.
In een bijeenkomst op vrijdag 27 april, van 13.00 tot 17.00 uur, presenteert het museum de resultaten van het onderzoek, dat vorig jaar werd uitgevoerd, en plaatst deze in een breder kader. Sprekers zijn ondere andere Farid Tabarki (politicoloog, oprichter Studio Zeitgeist en uitvoerder van het onderzoek), Harriet Duurvoort (maakte onder andere de documentaire ‘Bronxmuseum aan de Maas’) en Nelly van der Geest (directeur Centrum voor Interculturele Studies HKU).

U bent van harte welkom. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via educatie@boijmans.nl. Graag aanmelden vóór 20 april en in het onderwerp van uw bericht ‘bijeenkomst 174 culturen’ vermelden. Deelname is kosteloos.

Terug