Nieuwsbrief
Kunst4Kids en meer...
16 april 2012

Bijzondere kijkconcerten

Een compositie van Borodin uitgevoerd door een strijkkwartet bij een schilderij van Charley Toorop en partituren van Venetiaanse componist Giovanni Gabrieli bij de befaamde 'Toren van Babel' van Bruegel. In het bijzondere programma Tussen Kunst en Klank geven musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest miniconcerten bij kunstwerken uit de collectie op zaterdagmiddag 9 juni.

Steun het onderwijsprogramma
Tussen Kunst en Klank is al drie jaar een succesvol onderwijsprogramma voor Rotterdamse kinderen en jongeren. Wij willen ook u graag kennis laten maken met dit prachtige concept waarbij muziek en beeldende kunst elkaar inspireren en versterken. Met de opbrengst van het concert wordt de voortzetting van het onderwijsprogramma gegarandeerd: door het kopen van een kaartje à 60 euro, maakt u het voor twee leerlingen mogelijk om dit programma volgend schooljaar te volgen.
Klik hier voor meer informatie en om te reserveren.

Op zaterdagmiddag 9 juni organiseren Museum Boijmans Van Beuningen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest dit bijzondere ‘kijkconcert’. Musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest kiezen muziekstukken die zij associëren met kunstwerken in het museum. Zij brengen de gekozen muziekstukken bij de kunstwerken op zaal ten gehore. U woont twee miniconcerten bij en gaat met de musici in gesprek over hun keuze. Conservatoren van het museum vertellen u meer over de kunstwerken en de kunsthistorische context.

Terug