Nieuwsbrief
Kunst4Kids en meer...
16 april 2012

Art Rocks!: Kijk, luister, stem of doe mee!

Art Rocks!, het crossmediale project dat een brug slaat tussen kunst en muziek, draait op volle toeren.
De inschrijvingen voor de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie beloven nu al veel goeds voor de finale op 23 juni. Ook hebben de workshops en events al voor veel muzikale verrassingen gezorgd in het museum.
Tot en met 23 juni kunnen muzikanten, muziekliefhebbers en andere geďnteresseerden kijken, luisteren, stemmen en meedoen aan Art Rocks! via www.artrocks.nl en in het museum.

Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie: stem of doe mee!
Bent of kent u een muzikant, bekijk en/of deel dan deze videoflyer. Tot 9 mei hebben muzikanten uit alle genres nog de kans om zich te laten inspireren door een kunstwerk uit de collectie, daarbij een eigen track te maken, deze te uploaden op www.artrocks.nl en de hoofdprijs van 1000 euro te winnen.

In Avro's Kunstuur laten bekende muzikanten zich inspireren door onze collectie. Elke muzikant kiets een kunstwerk en maakt een compositie. Van Ellen ten Damme tot Carel Kraayenhof, van De Staat tot Tim Akkerman. Deze serie ‘Art Tracks’ is vanaf nu elke zaterdag om 17 uur te zien tot en met 9 juni. Een mooie inspiratiebron!

Al veel muzikale talenten hebben een track ingezonden. Zoals Drs. B, die zelf tien jaar als matroos op het Vlaardingse Veer gewerkt heeft en zich liet inspireren door het kunstwerk ‘De haven van Rotterdam’ (1907) van Paul Signac. Het schilderij raakte persoonlijke snaren, die tot zijn akkoorden leidden. Zijn hiphop is een ode aan de haven in zijn eigen stad.
Jazzmuzikant Pitto componeerde een track bij ‘Couple aux têtes pleines de nuages’ (1936) van Salvador Dalí. Zijn nummer ‘You and me’ is een mooie muzikale weerspiegeling van dit kunstwerk geworden. Het bevat weinig tekst, maar toch veel uitdrukking. De piano kabbelt en dringt net zoals de wolken in het schilderij voorbij stuwen.

Nieuwsgierig geworden naar de rest van de inzendingen? Op www.artrocks.nl kan iedereen de tracks beluisteren en kunt u stemmen op uw favoriet!
De grote finale van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie is op zaterdagavond 23 juni van 20.00 - 23.00 uur in het museum met concerten door het hele museum. Komt allen!

Art Rocks! muzikale events: kom kijken en luisteren in Boijmans!
Naast de landelijke Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie zijn er nog t/m 23 juni allerlei muzikale events in het museum. Een programma voor jong en oud, zoals concerten op het binnenplein, een muzikale kindervoorstelling en verschillende soorten muziek en performances in de museumzalen. Klik hier voor het programma.

Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.
De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie is georganiseerd in samenwerking met De Grote Prijs van Nederland en de Art Rocks! workshops & events zijn georganiseerd in samenwerking met Music Matters.

Terug