Nieuwsbrief
Kunst4Kids en meer...
16 april 2012

Kunst4Kids: verboden voor (groot)ouders!

Deze meivakantie staat Museum Boijmans Van Beuningen voor de zesde keer in het teken van Kunst4Kids: een verkooptentoonstelling speciaal voor kinderen. Zij mogen voor slechts €35 helemaal alleen een kunstwerk uitzoeken. (Groot)ouders mogen de tentoonstelling niet in...

Foto: Fred Ernst
Foto: Fred Ernst

Kunst4Kids wordt al meer dan tien jaar door Museum Boijmans Van Beuningen georganiseerd en is elke keer weer een groot succes. Aan de vorige edities namen steeds ongeveer 1500 kinderen deel. Voor deze editie heeft de directeur van het museum 26 Nederlandse en Rotterdamse kunstenaars gevraagd werk te maken. Elk werk wordt door de kunstenaar gesigneerd. Veel kunstenaars besloten tot het leveren van unica.

Kom ook naar de bijzondere opening op zaterdag 28 april om 11.30 uur met Sebastian Wulff (Luxor in SpangaS). Lukt dat niet? De rest van de week is de tentoonstelling open van 11 tot 17 uur (gesloten op Koninginnedag). De tentoonstelling is gratis te bezoeken voor kinderen en ouders, al moeten die laatsten buiten wachten.

Nodig anderen ook uit: Stuur een ecard.

Kunstenaars
De kunstwerken worden speciaal voor Kunst4Kids en in beperkte oplage gemaakt. De kunstenaars die hun werk beschikbaar stellen zijn: Daan Botlek, Karin van Dam, Rudy d'Arnaud Gerkens, Ada Dispa, Suzan Drummen, Lizan Freijsen, Maartje Folkeringa, Helen Frik, Hans Hovy, Evelyne Janssen, Ad de Jong, Paul Klemann, Kinke Kooi, Olaf Mooij, Paul Nassenstein, Serge Onnen, Johan van Oord, Bertjan Pot, Mike Redman, Paul de Reus, Lies Ros, Johanna Schweizer, Tanja Smeets, Rik Smits, Anne-Marie van Sprang en André van de Wijdeven.

Met dank aan
Deze editie van Kunst4Kids kan plaatsvinden met steun van hoofdsponsor Rabobank Rotterdam, die de educatieve activiteiten van Museum Boijmans Van Beuningen middels een langjarige overeenkomst ondersteunt en hiermee ook deze editie van Kunst4Kids mogelijk maakt. Daarnaast steunt de Georgetina Foundation 50 Rotterdamse kinderen bij de aanschaf van hun eigen kunstwerk.

Terug