Nieuwsbrief
Art Rocks!
Maart 2012

Events

In de maanden maart, april, mei en juni zijn er in het museum allerlei muzikale events. Zoals concerten op het binnenplein, een muzikale kindervoorstelling en verschillende soorten muziek en performances in de museumzalen.

Opening HipHopHuis 2011. Foto Fred Ernst
Opening HipHopHuis 2011. Foto Fred Ernst

8 april: Yeah Boij - HipHopHuis in Boijmans
Het HipHopHuis organiseert een dag voor Art Rocks! Rappers laten zich inspireren door een kunstwerk en zullen hun rap of spoken word ten gehore brengen bij het werk. Laat je op deze dag verrassen door de verschillende optredens in het gehele museum.

14 en 15 april: Museumweekend - Harm Goslink in de Kunst Studio
Muzikant Harm Goslink Kuiper is het hele weekend te vinden in de Kunst Studio. Harm bespeelt hele bijzondere instrumenten, hij bouwt ze namelijk allemaal zelf. Iedereen mag zo’n instrument testen en bespelen en hij geeft ook concerten. Reserveren is niet nodig.

22 april: Art Blanche - muzikaal evenement met Git Hyper
Beatmaker Git Hyper (Erwin Zimmerman) gaat meerdere malen per dag samen met rapper en dichter Far I met een draaitafel langs de kunstwerken op zaal. Deze improvisatiesessies op zaal worden afgewisseld door workshops van Ella. Hij helpt jou op weg om een eigen beat en rap te maken bij het door jouw gekozen kunstwerk.

20 mei: Music Matters concert op het binnenplein
Op zondag 20 mei organiseren Museum Boijmans Van Beuningen en Music Matters een concert op het binnenplein met onder andere een optreden van Rass Motivated.

20 mei: Muzikale kindervoorstelling - Droevig geluidje
Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is uitgenodigd om de kindervoorstelling Droevig Geluidje op te voeren in het museum. Voorafgaand kunnen kinderen een workshop ‘componeren met je kwast’ volgen in de Kunst Studio. In deze workshop maken ze een schilderij op het ritme van de muziek.

Kunst Studio
Nog meer inspiratie: in de Kunst Studio, de educatieve ruimte in het museum, kun je video’s en boeken over kunst en muziek bekijken en lezen.

Kom dit voorjaar kijken en luisteren naar alle muzikale verrassingen in het museum!

Terug