Nieuwsbrief
Art Rocks!
Maart 2012

Workshops

Voor de deelnemers aan de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie en andere ge´nteresseerden zijn er dit voorjaar songwriting workshops, gegeven door verschillende artiesten. Voorafgaand aan de workshop neemt de muzikant de deelnemers mee het museum in langs werken die hem/haar inspireren en de basis vormen voor de workshop.

Giovanca
Giovanca

25 maart: Ntjam Rosie
Ntjam Rosie werkt in deze workshop samen met toetsenist Alexander van Popta, die uitleg geeft over het componeren van de muziek bij een nummer. Ntjam Rosie won in 2010 de Music Matter Award en de MCN World Up! Award. Ze treedt over de hele wereld op in jazz-clubs en op festivals.

31 maart: Typhoon
Rapper Typhoon (1984) werkt voor deze workshop samen met een DJ/ producer. Zijn muziek kenmerkt zich door wereldse en jazzy invloeden, ambachtelijke lyrics en nieuwe vindingen.

7 april: Ming’s Pretty Heroes
Ming is de zangeres en compositieschrijver van het muzikale manifest Ming’s Pretty Heroes. Samen met haar gitarist Sander van Dijck geeft ze de workshop. Van Dijck zal daarbij het instrumentale gedeelte toelichten. De muziek wordt vergeleken met Bjork, Kate Bush, Fiona Apple en Feist.

21 april: Giovanca
Giovanca zal voor deze workshop samenwerken met Niels Nieuborg. Niels is de producer van het album “Elle” van Ntjam Rosie. Haar soulvolle, jazzy, coole en zoete songs doen soms denken aan de Amerikaanse muziek uit de jaren zeventig en tachtig, zoals die van Dionne Warwick, Minnie Ripperton of Diana Ross.

Voor meer informatie over en inschrijven voor een van de workshops, kun je hier terecht.

Terug