Nieuwsbrief
Art Rocks!
Maart 2012

Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie. Doe mee!

In samenwerking met de Grote Prijs van Nederland, de grootste en bekendste muziekwedstrijd van Nederland, organiseert Museum Boijmans Van Beuningen de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie. Het museum nodigt alle muzikanten in Nederland uit om een nummer te maken, ge´nspireerd op een kunstwerk uit het museum.

Lucky Fonz III treedt op tijdens Rotterdamse Museumnacht
Lucky Fonz III treedt op tijdens Rotterdamse Museumnacht

Bands, singer/songwriters, rappers, electro-producers, jazz-muzikanten; muzikanten uit alle genres kunnen meedoen. Kies een van de dertig geselecteerde kunstwerken, zoals de Biopik van Joep van Lieshout of het danseresje van Degas en upload je nummer op www.artrocks.nl.

Iedereen kan via deze site de inzendingen beluisteren en stemmen op zijn of haar favoriet. Dat kan tot en met 6 mei. Dan kiest een professionele jury de tien finalisten. Bij hun nummer wordt een videoclip gemaakt dat ten gehore wordt gebracht tijdens een afsluitend concert in het museum.

Bent u geen muzikant, maar wel heel benieuwd welke nummers muzikanten maakten bij de kunstwerken uit het museum? Kom dan naar de finale op zaterdagavond 23 juni, 20:00-23:00 uur in Museum Boijmans Van Beuningen. Tijdens deze grote finale kiest het publiek de winnaar van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie. Deze winnaar gaat naar huis met 1000 euro, een museumjaarkaart en eeuwige roem!

Bekijk en deel hier de oproep vanuit De Grote Prijs van Nederland aan muzikanten om mee te doen.

Terug