Nieuwsbrief
Art Rocks!
Maart 2012

Kick-off Art Rocks!

Afgelopen zaterdag, tijdens de Rotterdamse Museumnacht, vond de officiële aftrap van Art Rocks! plaats in Museum Boijmans Van Beuningen. Ruim 13.000 mensen bezochten deze nacht het museum, waar ze in ‘staat van verwarring’ gebracht konden worden en konden meedansen bij optredens van Lucky Fonz III en Eric Vloeimans.

Eric Vloeimans tijdens de Rotterdamse Museumnacht. Foto: Fred Ernst
Eric Vloeimans tijdens de Rotterdamse Museumnacht. Foto: Fred Ernst

Nu is het de beurt aan alle muzikanten in Nederland om zelf een track te maken, geïnspireerd op kunstwerken uit de collectie, en deze voor 6 mei 2012 te uploaden op www.artrocks.nl. De Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie is hierbij gestart!


Lucky Fonz III treedt op tijdens de Rotterdamse Museumnacht. Foto: Fred Ernst

Kick-off
Het museum stond geheel in het teken van Art Rocks! Singer/songwriter Lucky Fonz III bracht het publiek met zijn nummers in vervoering. Als ambassadeur van Art Rocks! liet hij zich als eerste inspireren door een kunstwerk uit de museumcollectie. Lucky Fonz III componeerde een nummer bij het kunstwerk ‘I’m too sad to tell you’ van Bas Jan Ader (1971). Tijdens zijn optreden afgelopen zaterdag bracht hij dit nummer voor het eerst ten gehore aan het publiek. Waarom hij voor dit kunstwerk koos en hoe zijn creatieve proces tot stand kwam, kun je verderop in de nieuwsbrief zien.

Eric Vloeimans treedt op tijdens de Rotterdamse Museumnacht. Foto: Fred Ernst

Ook jazztrompettist Eric Vloeimans maakte een nummer bij een kunstwerk uit de museumcollectie.
Uit zijn trompet schalde een prachtige muzikale uitvoering geïnspireerd op ‘Le Couple’ van Salvador Dalí. Hij trad op samen met cellist Jörg Brinkman. Tijdens de besloten perspreview werd Vloeimans door Lucky Fonz III uitgedaagd om ook zijn nummer ten gehore te brengen. Vloeimans wilde eerst vertellen wat het kunstwerk met hem deed, maar koos ervoor om het nummer direct ten gehore te brengen. Een ware sensatie!

De kick-off van Art Rocks! was een groot muzikaal succes. De Grote Prijs van Nederland heeft hier een mooi sfeerverslag van gemaakt. Deze is hier te zien.

Terug