Nieuwsbrief
Boijmans in muzikale sferen
Maart 2012

Kunst en muziek in Art Rocks!

Art Rocks! wordt tijdens de Rotterdamse Museumnacht op 10 maart gelanceerd met optredens in het museum. Art Rocks! is mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland.

Het museum vormt tijdens de Rotterdamse Museumnacht het decor voor de muzikale kick-off van Art Rocks! Jazztrompettist Eric Vloeimans en singer-songwriter Lucky Fonz III geven met twee concerten het startsein voor een voorjaar vol kunst en muziek.
In 2001 kreeg Eric Vloeimans de VPRO/Boy Edgar Prijs voor zijn activiteiten op het gebied van de jazzmuziek. In 2011 werd hij onderscheiden met de Gouden Notekraker voor de meest opvallende, artistieke dan wel smaakmakende muziekuiting van het afgelopen seizoen. Lucky Fonz III won in 2006 de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Daarna ging zijn carrière in een sneltreinvaart verder. Hij speelde op straat, in kroegen, in clubs, in een vol Paradiso en op festivals als Noorderslag en Lowlands. En natuurlijk op TV: sinds 2008 is Lucky vaste muzikale gast in het programma ‘De Wereld Draait Door’.

Doe mee!
Museum Boijmans Van Beuningen nodigt dit voorjaar muzikanten uit om zich te laten inspireren door iconen uit de museumcollectie. Art Rocks! bestaat uit een grote landelijke muziekcompetitie die in samenwerking met De Grote Prijs van Nederland wordt georganiseerd. Daarnaast vinden er in het museum verschillende workshops, evenementen en concerten plaats en is een muzikale multimediatour beschikbaar.
De grote finale van de Art Rocks! Boijmans Muziekcompetitie vindt plaats op zaterdag 23 juni, met optredens van de finalisten.

U kunt ook deelnemen of stemmen op de bands die hun tracks uploaden. Vanaf 10 maart heeft Art Rocks! een eigen website -www.artrocks.nl- waar u kunt stemmen en alles kunt vinden over dit project.

Terug