Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief februari 2012

Cobra, Pop Art, neo-expressionisme en meer

De Collectie Verrijkt laat een prachtig overzicht zien van Europese schilderkunst van de middeleeuwen tot en met het surrealisme in de jaren 1930 /1940. De tentoonstelling 'Meneer Delta, galeriehouder en verzamelaar in het museum' vult dit heel mooi aan met kunstwerken uit de tweede helft van de 20e eeuw.

Jean-Michel Basquiat, 1988. Bruikleengever: Hans Sonnenberg.
Jean-Michel Basquiat, 1988. Bruikleengever: Hans Sonnenberg.

De titel van de tentoonstelling verwijst naar Hans Sonnenberg, oprichter en eigenaar van galerie Delta en daarnaast fervent kunstverzamelaar. Vijftien kunstwerken die Sonnenberg het museum schonk vormen de kern van de tentoonstelling. Daarnaast zijn er werken te zien die het museum bij zijn galerie aankocht en kunstwerken uit de de privécollectie van Sonnenberg zelf.

De tentoonstelling concentreert zich op kunst uit de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Er zijn werken te zien van Cobra, informele kunst, ZERO, popart, nieuwe figuratie en het neo-expressionisme van de jaren tachtig. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 20 mei.

Voor schoolgroepen is het mogelijk om een rondleiding over de vaste collectie te combineren met een rondleiding langs deze tentoonstelling. U kunt dit verzoek op het reserveringsformulier onder opmerkingen zetten. Om direct naar het reserveringsformulier voortgezet onderwijs te gaan klik hier. Voor het reserveringsformulier van primair onderwijs klikt u hier. Voor meer informatie over de tentoonstelling klik hier.

 

Terug