Nieuwsbrief
Kunst in Rotterdam & Win entreekaarten

Bibliotheekcatalogus online raadpleegbaar

Sinds januari is de catalogus van de bibliotheek ook online thuis te raadplegen. Hier kan worden gezocht naar een publicatie uit de grote verzameling die het museum rijk is.

Met ruim 120.000 titels behoort de bibliotheek van Museum Boijmans Van Beuningen tot de best gesorteerde museale kunsthistorische bibliotheken van Nederland. De verzameling bevat onder meer boeken, (veiling)catalogi en tijdschriften met onderwerpen die ook in het museum veelvuldig zijn terug te vinden. Eén van de eyecatchers van de bibliotheek is de collectie surrealistische bronnen en secundaire literatuur met betrekking tot het surrealisme.

De bibliotheek is oorspronkelijk opgericht om de wetenschappelijke staf van het museum te ondersteunen. Tegenwoordig kunnen ook bezoekers het materiaal van de bibliotheek raadplegen. Nu kunt u waar ook ter wereld de online catalogus van het museum inzien. Bekijk deze online catalogus hier.

Er worden geen publicaties uitgeleend, maar al het materiaal is op afspraak te bekijken in onze studieruimtes. De bibliotheek is dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 uur tot 16.30 uur en is vrij te bezoeken.

Terug