Nieuwsbrief
Kunst in Rotterdam & Win entreekaarten

Slotdebat Rotterdam designprijs 2011

Na ruim drie maanden stemmen en debatteren, wordt op 12 februari eindelijk de knoop doorgehakt…

Overzicht tentoonstelling Rotterdam designprijs 2011 in Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Fred Ernst
Overzicht tentoonstelling Rotterdam designprijs 2011 in Museum Boijmans Van Beuningen. Foto: Fred Ernst

De winnaar van de Rotterdam designprijs 2011 en de winnaar van de Premsela Publiekprijs worden op 12 februari bekend gemaakt. Vanaf 13.30 uur bent u welkom om het debat tezamen met de juryleden, de scouts en de genomineerden bij te wonen. De jury bestaat uit Susan Szenasy, hoofdredacteur van Metropolis Magazine (NY), Sebastian Wrong, ontwerper en creatief directeur van Established and Sons, en Lars Müller, grafisch ontwerper en uitgever (van Lars Müller Publishers). Zij zetten tijdens het jurydebat hun persoonlijke visies op de nominaties en op de aanpak van de prijs uiteen. De moderator ziet erop toe dat zowel scouts als genomineerden een reactie kunnen geven. Dit debat is Engelstalig en komt als videoverslag op designprijs.nl.

Rond 15.00 uur maakt Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, de winnaar van de Rotterdam designprijs 2011, met een geldprijs van15.000 euro, bekend. Ook wordt op deze dag onthuld wie de meeste publieksstemmen heeft gekregen en daarmee de Premsela Publieksprijs ter waarde van 5.000 euro wint.
Tip: nog niet gestemd? Via designprijs.nl kan er worden gestemd. Op 9, 10 en 11 februari kan ook gestemd worden op de beursvloer van Object Rotterdam. Gedurende deze dagen zijn talkshows met externe ontwerpers over de genomineerden om 15.30 uur op de beursvloer. Op arttube.boijmans.nl zijn de filmpjes over de genomineerden te bekijken. Voorafgaand aan het debat en na de prijsuitreiking kunt u ook de werken van de genomineerden nog zien. Entree tot de tentoonstelling en het debat is kostenloos.

Terug