Nieuwsbrief
Boijmans Club nieuws december 2011

Bericht voor je ouders: steun Kunst4Kids

In de meivakantie wil het museum Kunst4Kids organiseren, een bijzondere kunst-verkooptentoonstelling voor kinderen van 5 tot 18 jaar. Zodat ieder kind voor een bescheiden bedrag een goed kunstwerk boven zijn bed kan hangen. Om dit voor elkaar te krijgen zoekt het museum financiŽle steun.

Kunst4Kids foto: Kees Spruijt
Kunst4Kids foto: Kees Spruijt

Al ruim tien jaar organiseert Museum Boijmans Van Beuningen Kunst4Kids (vroeger heette het Kinderen Kopen Kunst). Een bijzonder project, waarbij kinderen tussen de 5 en 18 jaar voor een schappelijk bedrag van 35 euro een kunstwerk kunnen kopen. Het museum vraagt kunstenaars, die op de een of andere manier aan het museum verbonden zijn om die speciaal voor dit project te maken. We doen dit omdat we het belangrijk vinden om de liefde van kinderen voor kunst al jong te stimuleren.

Misschien hebben uw (klein)kinderen al een keer meegedaan aan Kunst4Kids?
Ik werk nu vijf jaar in het museum als hoofd educatie en publieksbegeleiding en Kunst4Kids is een van mijn favoriete projecten. Ik heb het nu twee keer meegemaakt en ik ben elke keer erg ontroerd door het enthousiasme en de concentratie waarmee honderden kinderen een kunstwerk kiezen. Ik weet dat sommige kinderen al heel lang meedoen en ze al een kleine kunst-verzameling hebben opgebouwd. Sommige kinderen hangen de kunstwerken ingelijst op hun kamer, anderen bewaren ze zorgvuldig in mapjes.

Boijmans wil de traditie om elke twee jaar Kunst4Kids te organiseren, graag voortzetten en dit voorjaar de Kunst4Kids editie 2012 organiseren. Om de kunstwerken betaalbaar te houden hebben we financiële steun nodig. Misschien wilt u ons daarbij helpen?
Dat kunt u doen door te doneren, vanaf 10 euro, via een zogenaamde crowdfunding website: www.voordekunst.nl. Als u daar naar toe gaat, dan staat daar precies uitgelegd hoe het werkt. Hier vindt u ook de leuke extraatjes die het museum biedt aan donateurs en hun kinderen.

Met vriendelijke groet en wellicht tot het voorjaar,

Deirdre Carasso, hoofd educatie en publieksbegeleiding

 

Terug