Nieuwsbrief
Veel design in Boijmans & win een Dandelight!

Miniatuur Strandbeest van Theo Jansen te koop

Goed nieuws voor fans van Theo Jansen’s Strandbeesten: de miniatuur versie is te koop in de museumwinkel. De grote versie van het strandbeest is te zien in de tentoonstelling ‘Nieuwe energie in design en kunst’.

Strandbeest van Theo Jansen
Strandbeest van Theo Jansen

Theo Jansen is bekend van zijn wandelende sculpturen, en dan met name zijn Strandbeesten. Hij maakt ze al jaren: immense constructies van PVC-buizen, die zich door middel van gewrichten, zenuwen en luchtaandrijving zelfstandig voort kunnen bewegen.

Het beroemde strandbeest ‘Animaris Ordis Parvus’ is nu te koop in de museumwinkel. U kunt het miniatuur strandbeestje zelf in elkaar zetten. Na het monteren loopt het op de wind of door tegen de propeller te blazen.
Het miniatuur Strandbeest is 20 centimeter breed en 13 centimeter lang en is te koop voor €39,50 per stuk. Wees er snel bij, want op=op!

Meer weten of Theo Jansen’s ingenieuze Strandbeesten? Bekijk de video’s op zijn website.

Theo Jansen in Museum Boijmans Van Beuningen
Het metalen strandbeest van Theo Jansen is te zien in de tentoonstelling ‘Nieuwe energie in design en kunst’. Ook andere mooie duurzame uitvindingen zijn te zien; onder andere de lamp die kan branden door middel van Chinese hamstercellen die genetisch gemodificeerd zijn met het lichtgevende gen van een vuurvliegje. Ook het zelfgebouwde vliegtuig van Joost Conijn, waarmee hij vorig jaar naar Afrika vloog, is te zien in het museum. En wat dacht u van de omgekeerde Porsche van Oskar de Kiefte? De Kiefte poneert hiermee de stelling dat auto’s achteruit harder kunnen rijden vanwege de ideale stroomlijnvorm. Kom het zelf zien!

Meer weten over de tentoonstelling? Klik hier.

Speciaal voor kinderen: workshop nieuwe energie:
Voor kinderen van 5 tot 9 en 10 tot 14 jaar organiseert de Boijmans Club een workshop op zondag 4 december. Tijdens deze workshop staat deze tentoonstelling centraal. De ontwerpen van allerlei bijzondere objecten die te zien zijn in de tentoonstelling, zoals een algenlamp, windbeest of vleugelfiets geven kinderen inspiratie voor een eigen ontwerp in de workshop.

Terug