Nieuwsbrief
Veel design in Boijmans & win een Dandelight!

Tentoonstelling Rotterdam designprijs 2011

De tweejaarlijkse tentoonstelling met de genomineerden van de Rotterdams designprijs 2011 gaat komend weekend weer van start. Kom kijken en stem op uw favoriet!

Binnenplein museum met 'Apollo' Olaf Nicolai en Thonik (floor painting), 2008, Museum Boijmans Van Beuningen
Binnenplein museum met 'Apollo' Olaf Nicolai en Thonik (floor painting), 2008, Museum Boijmans Van Beuningen

Vijftien ontwerpers, kunstenaars en andere creatievelingen zijn dit jaar voor het eerst door vijf scouts genomineerd. Iedere genomineerde presenteert zijn of haar project in het museum. Aan het eind van de tentoonstelling wordt de winnaar gekozen door een driekoppige internationale jury. Vanaf het moment van de opening kunt u zelf ook stemmen op uw favoriet. De genomineerde met de meeste stemmen wint de Premsela Publieksprijs.

Artistiek leider, Joanna van der Zanden: ‘Deze editie zorgt voor een levendig debat over de betekenis van design. Doordat scouts ieder hun eigen criteria hebben geformuleerd, zijn de opvattingen erg expliciet. Sommige genomineerden hadden nooit gedacht dat ze ooit in aanmerking zouden komen voor een designprijs. Een bijzonder verrassende uitkomst, die de breedte van het designlandschap in kaart brengt en alleen al daarom het bekijken waard is.'

De Rotterdam designprijs stimuleert het debat over vormgeving in het culturele en maatschappelijke veld. Tot de winnaars van voorgaande edities behoren grote namen als studio Dumbar, Hella Jongerius en Thonik. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en stem via de website voor uw favoriete project.

De Rotterdam designprijs 2011 wordt georganiseerd door Stichting Designprijs Rotterdam, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, en Museum Boijmans Van Beuningen. De Rotterdam designprijs 2011 is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam.

Kijk vanaf komend weekend ook op ArtTube voor een film over de genomineerden.

Terug