Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwsbrief november 2011

Vang een beeld

Marijke van Warmerdam maakt foto’s en video’s waarmee ze ons anders naar de werkelijkheid laat kijken. Museum Boijmans Van Beuningen is benieuwd naar jouw blik op de wereld en nodigt je uit beelden te vangen en aan ons te laten zien! Van de inzendingen wordt een tentoonstelling gemaakt.

Marijke van Warmerdam, Le retour du chapeau, 1998, film loop, kleur, 1:31 min. (film still)
Marijke van Warmerdam, Le retour du chapeau, 1998, film loop, kleur, 1:31 min. (film still)

In de tentoonstelling ‘Dichtbij in de verte’ kun je zien hoe Marijke van warmerdam heel precies haar blik kadert door gebruik te maken van een filmcamera, fotocamera, spiegel of zelfs een stuk karton. Daarbij kantelt, spiegelt en herhaalt ze de beelden en plaatst ze momenten in andere momenten. Door deze handelingen laat ze ons anders kijken en beschouwen.

Vang zelf een beeld
Een beeld vangen is eenvoudig:
1) neem een spiegel en ga ermee de wereld in
2) zoek een kader voor het beeld dat je wilt laten zien
3) zet deze op de foto
Zo vang je een moment, plaats je een beeld in een ander beeld, waaruit weer een nieuw beeld ontstaat.

Gevangen beelden in de Kunst Studio
Van alle foto’s die het museum toegestuurd krijgt, wordt in de kerstvakantie een tentoonstelling ingericht in de Kunst Studio. Dit is de educatieve ruimte op de begane grond van het museum. De Kunst Studio is gratis toegankelijk, dus kom vooral eens kijken. Ook Marijke van Warmerdam gaat alle foto’s bekijken. Haar favorieten krijgen een bijzondere plek in de Kunst Studio en zijn te zien tot het einde van haar tentoonstelling.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de voorwaarden van inzending, de tentoonstelling van Marijke van Warmerdam en de video over het vangen van beelden klik hier.

Terug