Nieuwsbrief
Boijmans Club nieuws november

Vang een beeld

Marijke van Warmerdam maakt bijzondere foto's en video's waarin ze ons anders naar dingen laat kijken. Van haar werk is nu een grote tentoonstelling in het museum te zien. Museum Boijmans Van Beuningen nodigt jou uit om, ge´nspireerd door deze werken, een bijzondere foto te maken en op te sturen.

Marijke van Warmerdam, Le retour du chapeau, 1998, film loop, kleur, 1:31 min. (film still)
Marijke van Warmerdam, Le retour du chapeau, 1998, film loop, kleur, 1:31 min. (film still)

Marijke van Warmerdam gebruikt voor haar foto’s behalve een camera soms ook een spiegel of een stuk karton. Zij kantelt, spiegelt en herhaalt de beelden en plaatst ze weer in andere. Ze is heel precies met het ‘vangen’ van deze beelden waardoor ze ons anders naar dingen laat kijken.

Vang zelf een beeld
Het vangen van beelden is eenvoudig:
1) neem een spiegel en ga ermee de wereld in
2) zoek een kader voor het beeld dat je wilt laten zien
3) zet deze op de foto
Zo vang je een moment, plaats je een beeld in een ander beeld, waaruit weer een nieuw beeld ontstaat.

Gevangen beelden in de Kunst Studio
Van de foto’s die het museum toegestuurd krijgt, wordt in de kerstvakantie een tentoonstelling ingericht in de Kunst Studio, de educatieve ruimte op de begane grond van het museum. De Kunst Studio is gratis toegankelijk, dus kom vooral eens kijken. Ook Marijke van Warmerdam gaat alle foto’s bekijken. Haar favorieten krijgen een bijzondere plek in de Kunst Studio en zijn te zien tot het einde van haar tentoonstelling.

Voor meer informatie en de video over het vangen van beelden klik hier.
 

Terug