Nieuwsbrief
Bijzondere activiteiten in Museum Boijmans Van Beuningen
10 maart 20008

16 maart: Filmmiddag

Museum Boijmans Van Beuningen fungeert zondagmiddag 16 maart wederom als 'arthouse'. Het museum toont werken uit de collectie bewegend beeld vanaf de originele drager. Rob Hamelijnck en Nienke Terpsma selecteerden voor deze middag de opnames van het drie uur durend gesprek tussen kunstenaars Joseph Beuys en Peter Struycken dat plaatsvond op 19 april 1980 in Museum Boijmans Van Beuningen.

Discussie tussen Joseph Beuys en Peter Struycken, 19 april 1980 in Museum Boijmans Van Beuningen. Fotografie: Dick Wolters
Discussie tussen Joseph Beuys en Peter Struycken, 19 april 1980 in Museum Boijmans Van Beuningen. Fotografie: Dick Wolters

Voor de samenstelling van het programma van de filmmiddagen heeft de stadsredactie van het museum achtereenvolgens de kunstenaars Lydia Schouten, Ronald Cornelissen, Q.S. Serafijn en Fucking Good Art uitgenodigd. Zij geven voorafgaand aan de vertoning van hun selectie een korte toelichting. De entree tot de zaal is gratis en reserveren is niet nodig.

Zondag 16 maart 2008 is de laatste filmmiddag van deze reeks met de keuze van Fucking Good Art, in de personen van Rob Hamelijnck en Nienke Terpsma. Zij laten ons de opnames zien van het gesprek tussen Joseph Beuys en Peter Struycken wat zich afspeelde op 19 april 1980 in de Bodonzaal van het museum. De vertoning vindt niet plaats in de filmzaal zoals de vorige keren, maar in de ruimte onder de Bodonzaal.

Terug