Nieuwsbrief
Bijzondere activiteiten in Museum Boijmans Van Beuningen
10 maart 20008

5 en 6 april: Museumweekend

Twee dagen lang gratis toegang tot het museum en diverse activiteiten. Naast kinderworkshops en rondleidingen organiseert het museum een bijzonder concert met kunstenaar Olphaert den Otter.

Zelf aan de slag in het Kunstlab!
Zelf aan de slag in het Kunstlab!

Museumweekend in Museum Boijmans Van Beuningen:

Rondleidingen rondom het thema 'De kunst van de waarheid'
op zaterdag 5 en zondag 6 april om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

Kinderworkshops
Op zaterdag 5 en zondag 6 april van 13.30-15.00 uur zijn kinderen van 6 tot 12 jaar van harte welkom in het museum voor een speciale 'Kunstlab nodigt je uit voor ... '. Na een rondleiding direct zelf aan de slag met Eitempera!

Performance van Olphaert den Otter
Op zondag 6 april 2008 om 15.00 uur presenteert het museum een bijzonder concert. Kunstenaar Olphaert den Otter exposeert met zijn tentoonstelling ‘S&KMorf’ in het museum. Daarnaast zingt dit dubbeltalent op hoog niveau met zijn kwintet ‘La Notte’ liederen uit de late middeleeuwen. Ter ere van de tentoonstelling ‘Vroege Hollanders’ zingt Olphaert bij de middeleeuwse taferelen en bezingt hij tevens zijn eigen werk met een stuk van Sweelinck. Na het concert licht Olphaert den Otter zijn tentoonstelling toe.

Te zien:
Naast de vaste opstelling ‘De Collectie Eén’ en de tentoonstelling ‘Vroege Hollanders. Schilderkunst van de late middeleeuwen’ zijn er o.a. tentoonstellingen te zien van hedendaagse kunstenaars zoals Olphaert den Otter, Harmen Brethouwer, Ewoud van Rijn en Dora Dolz.

Terug