Nieuwsbrief
Het nieuwe seizoen gaat van start
september 2011

Design in Boijmans

Op vier plekken in het museum zijn dit najaar designtentoonstellingen te bewonderen. De genomineerden van de Rotterdam designprijs; ontwerpen op het gebied van nieuwe energie, de textielontwerpen van Frans Dijkmeijer en de weefwerken van Sheila Hicks. Ook in de eigencollectie van het museum neemt design als altijd een bijzondere plek in. In 2012 zullen onder de noemer Design in Boijmans meer design tentoonstellingen worden getoond.

Ontwerp: Thonik
Ontwerp: Thonik

Designervaringen in het museum starten al bij binnenkomst, waar de garderobe van Studio Wieki Somers uitdaagt om uw kleding de lucht in te hijsen. In Museum Boijmans Van heeft nationaal en internationaal ontwerptalent een eigen podium. Grote solotentoonstellingen van topdesigners uit heden en verleden zijn geregeld te bewonderen. Naast de klassiekers die het museum uit de vaste collectie tentoonstelt - denk aan de stoelen van Gerrit Rietveld, J.J.P. Oud, Friso Kramer en de ladekast van Tejo Remy - koopt het museum regelmatig nieuwe objecten aan, zoals onlangs nog de Frog Table van Hella Jongerius en de Futuro van Matti Suuronen.

Design in Boijmans start in 2011 al met vier designtentoonstellingen:
Nieuwe energie in design en kunst (29.10.2011 t/m 26.02.2012)
Interventie #18 Sheila Hicks - Cent Minimes (26.11.2011 t/m 04.03.2012)
Rotterdam designprijs 2011 (26.11.2011 t/m 12.02.2012)
Interventie #19 Frans Dijkmeijer - Een leven weven (26.11.2011 t/m 04.03.2012)

Symposium Nieuwe energie
Op vrijdag 28 oktober wordt de tentoonstelling ‘Nieuwe energie in design en kunst’ feestelijk geopend. U bent van harte uitgenodigd vanaf 18.30 uur! Ook de tentoonstelling van Carel van Hees opent deze avond.
Als inleiding op de tentoonstellingsopening organiseert het museum het symposium ‘Nieuwe energie’. Een aantal ontwerpers uit de tentoonstelling vertellen over hun werk en conservator Annemartine van Kesteren verzorgt een inleiding. Het programma start om 13.00 uur in het Auditorium en duurt tot 17.00 uur. Bekijk hier het volledige programma

En verder…
In 2012 wordt in samenwerking met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, een serie designpresentaties georganiseerd waar actuele trends worden uitgelicht. Designconservator van het museum, Annemartine van Kesteren: “Het is interessant om nieuwe designontwikkelingen in een vroeg stadium te laten zien in de vorm van kleine designpresentaties. Het bijzondere aan design is dat je op een hele directe manier ziet hoe nieuwe ideeën en innovaties zich ontwikkelen in de wereld.”

Terug