Nieuwsbrief
Het nieuwe seizoen gaat van start
september 2011

Marijke van Warmerdam: films en meer

Een hoedje dat danst op de wind, een meisje dat een handstand doet of bloeiende bloesems. Marijke van Warmerdam (1959) kiest in haar werk vaak alledaagse onderwerpen, waaraan we vaak achteloos voorbijgaan.

Marijke van Warmerdam, Light, 2010, film loop, kleur, 1:30 min. (film still)
Marijke van Warmerdam, Light, 2010, film loop, kleur, 1:30 min. (film still)

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert de retrospectieve tentoonstelling ‘Marijke van Warmerdam - Dichtbij in de verte’. Naast de film loops waarmee Van Warmerdam vanaf de jaren ’90 internationale bekendheid verwierf, toont het museum fotowerken, sculpturen, installaties en beschilderde film stills op doek. Het oeuvre van Marijke van Warmerdam nodigt de bezoeker uit met andere ogen naar de wereld om ons heen te kijken.

Rondom de tentoonstelling organiseert het museum, samen met de kunstenaar, verschillende activiteiten. Tijdens de tentoonstelling is in het auditorium van het museum regelmatig een documentaire over Marijke van Warmerdam te zien, gemaakt door regisseur en producent Rudolf Evenhuis. Vanaf oktober is een verkorte versie van deze documentaire te bekijken op arttube.boijmans.nl. Op zondag 30 oktober bent u van harte uitgenodigd om in het museum te komen luisteren naar een vraaggesprek tussen Marijke van Warmerdam en gastconservator Jan Debbaut. (Reserveer hier)

Klik hier voor meer informatie.

U bent van harte uitgenodigd voor de tentoonstellings-opening op vrijdag 28 oktober vanaf 17.30 uur.

Terug