Nieuwsbrief
Nieuwsbrief voorjaar 2008
voorjaar 2008

Museumnacht in Museum Boijmans Van Beuningen

Kom op 1 maart van 20.00 - 02.00 uur geestelijk bijtanken in Museum Boijmans Van Beuningen want het museum staat deze nacht in het teken van het licht en de inspiratie. Politici, kunstenaars, koks, conservatoren, musici, schrijvers, geestelijken en wetenschappers treden op als lichtgidsen en vertellen je over het kunstwerk dat hen het licht doet zien. Beleef een inspirerende ervaring op Alphagolven in The Paradise Machine van Ad Visser, zweef weg op Gregoriaanse muziek bij oude schilderkunst uit de Middeleeuwen of exposeer zelf en laat het licht op je eigen kunstwerk schijnen.

Museum Boijmans Van Beuningen nodigt meer dan dertig bekende en minder bekende Nederlands uit, waaronder: Erwin Krol, die het weerbericht zal voorspellen bij verschillende zeventiende-eeuwse schilderijen; Vincent Icke, die zijn eigen werk over heelalverschijnselen koppelt aan de collectie van het museum; Carrie Jansen die een performance verzorgt met de Rotterdamse gitarist Mark Ritsema en Joep van Lieshout, die bij zijn eigen ontworpen toilet in het museum zal plaatsnemen. Deze en tal van andere gasten staan tijdens de zevende Museumnacht overal in het museum klaar en ontpoppen zich tot lichtgidsen door de nacht.

Gasten o.m.: Carrie Jansen, Wilfried de Jong, Erwin Kroll, Hans Visser, Vincent Icke, Hans Galjaard, Joep van Lieshout, Jasper Scholte, Floor van Keulen, Coen Schimmelpenninck van der Oije, René Oey, Harmen Brethouwer , Rien Vroegindeweij, Ans Markus, Raymond van den Boogaard, Olaf Mooij, Olphaert den Otter, Ewoud van Rijn, Pim Kops, Ronald Motta, Saskia Stuiveling, Hein van Haaren, Ingmar Heijtze, Geert Mul, Harriët Duurvoort, Marcel Möring

Het Gregoriaanse koor Carolus Magnus neemt de bezoeker mee terug in de tijd naar de vijftiende eeuw waarin de Vroege Hollanders al schilderend hun wereldbeeld schiepen. Wie kiest voor een hedendaagse ervaring vindt zijn inspiratie bij Ad Visser. Speciaal voor deze museumnacht trakteert Ad Visser de bezoeker op een inspirerende en rustgevende ervaring op Alphagolven in zijn Paradise Machine.

Tijdens de museumnacht kan je, als je zelf ook kunstenaar of vormgever bent, ook in de spotlights staan met je eigen werk. Stadsconservator Bregje van Woensel houdt de hele avond een interviewmarathon waarin zij vormgevers en kunstenaars bestookt met vragen over werk, ambities en inspiratie. Je mag met max. 2 werken aan deze marathon meedoen. Geïnteresseerd? Stuur dan voor 22 februari 2008 een mail met CV en beeldmateriaal naar educatie@boijmans.nl.

Kaartverkoop: Het museumnacht passe-partout, in de vorm van een button met lichtje, geeft toegang tot alle locaties. Voorverkoop: € 11,00; Avondkassa: € 15,00. Voorverkoop bij alle deelnemende musea. Voor meer informatie zie: www.rotterdamsemuseumnacht.nl

Terug