Nieuwsbrief
Het nieuwe seizoen gaat van start
september 2011

'Een verzameling verzamelingen'

Van etnografica uit IndonesiŽ en BraziliŽ, Chinees en Japans porselein tot oud Europees glaswerk. Dit najaar staat Rotterdam in het teken van de Rotterdamse mecenas, wetenschapper en wereldreiziger Dr. Elie van Rijckevorsel.

Elie van Rijckevorsel als aankomend student (1862). Gemeentearchief Rotterdam GAR 42/205
Elie van Rijckevorsel als aankomend student (1862). Gemeentearchief Rotterdam GAR 42/205

Dit najaar staan de Rotterdamse musea in het teken van Elie van Rijckevorsel (1845-1928). Zijn verzamelingen kunstnijverheid en etnografica zijn te zien. Ook wordt over zijn wereldreizen, zijn herbarium en zijn levensstijl verteld. Lees hier wat het Maritiem Museum, het Natuurhistorisch Museum, het Wereldmuseum en Museum Rotterdam tonen omtrent Van Rijckevorsel.

Met de tentoonstellingen vieren de musea het 100-jarig bestaan van de Erasmusstichting, waarvan Dr. Elie van Rijckevorsel de oprichter is. Tevens verschijnt een bijzonder jubileumboek, dat vanaf 22 september te koop is in de museumwinkel (€14,50)

Wilt u meer weten over de tentoonstelling? Lees het interview met conservator pre-industriële vormgeving Alexandra Gaba-van Dongen.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage van de Erasmusstichting. U bent van harte welkom op de tentoonstellingsopening op vrijdag 23 september van 17.00 uur tot 19.30 uur.

Terug