Nieuwsbrief
Het nieuwe seizoen gaat van start
september 2011

Driedimensionale Vedute manuscripten

Stichting Vedute bestaat twintig jaar. Om dit te vieren toont het museum vier weken lang een selectie van ruimtelijke manuscripten, die in de afgelopen jaren door kunstenaars en ontwerpers zijn gemaakt.

Geen titel, Krijn de Koning, 25-03-1998
Geen titel, Krijn de Koning, 25-03-1998

In 1991 werd de Stichting Vedute opgericht met als doel een bibliotheek samen te stellen van manuscripten waarin ideeën over ruimte worden gevisualiseerd. Vedute nodigt kunstenaars, vormgevers en architecten uit hun persoonlijke opvattingen over ruimte te verbeelden in een driedimensionaal werk. De driedimensionale objecten hebben in gesloten vorm een afmeting van 44 x 32 x 7 cm. De precieze herkomst van dit formaat is een goed bewaard geheim, er wordt wel beweerd dat het de afmetingen zijn van de Statenbijbel.

In het museum zijn op drie locaties bijzondere manuscripten te zien; in de vitrine bij de Espressobar, in de vitrines in de bibliotheek en in de toonkast van het prentenkabinet. De manuscripten zijn gemaakt door onder anderen Roy Villevoye, Krijn de Koning, JCJ VANDERHEYDEN, Thonik, Robbrecht en Daem architecten, Milou van Ham, en het Rotterdamse ontwerperscollectief 75B.

Terug