Nieuwsbrief
Boijmans Club nieuws
september 2011

Een avontuurlijk nachtje (slapen) in het museum

Afgelopen zomer mocht Madelief (11) uit Gouda met haar ouders, broer en zusje een nachtje blijven slapen in Museum Boijmans Van Beuningen. Zij was de gelukkige prijswinnaar van de kinderprijsvraag die het museum in mei uitschreef.

Madelief (midden) met haar zusje en broer tijdens de nachtelijke rondleiding in het museum. Foto: Lotte Stekelenburg
Madelief (midden) met haar zusje en broer tijdens de nachtelijke rondleiding in het museum. Foto: Lotte Stekelenburg

‘Wat is je favoriete kunstwerk en waarom?’ Dat was de vraag die kinderen tijdens het kinderopeningsfeest van De Collectie Verrijkt gesteld kregen. Madelief was degene met het meest originele antwoord: ‘De zwevende steen van Wim T. Schippers, omdat het kunstwerk zweeft en het je echt in de war brengt. Ik vind de titel (‘Het Is Me Wat’) er ook onwijs goed bij passen’. Ze won de super prijs: een nachtje slapen in het museum!

Privébutler
Samen met haar ouders, broertje en zusje kwam ze naar Museum Boijmans Van Beuningen voor deze spannende ervaring. De regen kwam met bakken uit de hemel maar ze werden feestelijk onthaald met cadeautjes en mochten meteen een kijkje nemen in hun speciale hotelkamer. Een zaal in het museum werd voor deze gelegenheid omgedoopt tot logeeradres, compleet met 5 grote bedden, een wastafel, een minibar met lekkers, en nog veel meer. De hele avond en nacht stond een privébutler voor ze klaar.

Nachtelijke rondleiding
Toen eenmaal de logeerspullen op hun kamers lagen en de paraplu’s stonden uit te druppelen kreeg Madelief met haar familie een privé-rondleiding door het museum. De hele nacht had het gezin het museum voor zichzelf alleen. Met een zaklamp in de hand gingen ze op ontdekkingsreis. Lekker tekenen op zaal en met als hoogtepunt om middernacht in pyjama met een zaklamp bij een schilderij van Rembrandt. ’s Ochtends werden ze gewekt door de butler en uitgenodigd voor een ontbijt. Om tien uur werden ze weer uitgezwaaid na een onvergetelijk avontuur.

Het nachtje slapen is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.
 

Terug