Nieuwsbrief
Onderwijsnieuwbrief
najaar 2011

Rondneuzen in een surrealistische achterbuurt

Nog tot en met 25 september kun je in de Rotterdamse haven in de Onderzeebootloods een bijzondere tentoonstelling van kunstenaarsduo Elmgreen & Dragset bezoeken. De installatie die daar te zien is heeft de loods volledig getransformeerd. Je ondergaat er een totaal-ervaring die je voor altijd bij zal blijven.

De tentoonstelling The One & The Many is nog te zien tot en met 25 september
De tentoonstelling The One & The Many is nog te zien tot en met 25 september

Via een lange tunnel betreed je een andere wereld die, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, bijna niet van de echte te onderscheiden is. De sfeer van deze grimmige tunnel bereid je voor op de wereld er achter, een troosteloze achterbuurt waar je ongegeneerd in het leven van de bewoners kan gluren.

Maak je eigen verhaal
Een grauw minimalistisch wooncomplex, weinig straatverlichting, knipperende neonreclame, een uitpuilende afvalcontainer, een met schunnige teksten beklad toiletgebouw en een reuzenrad zijn ingrediënten die de sfeer van de setting bepalen. De bezoeker kan eindeloos door de ramen van de bewoners van het wooncomplex naar binnen kijken want ze zijn er niet. Wie wonen er? Waar dromen de bewoners van? Het zijn vragen die tijdens het gluren opdoemen. Het zijn verhalen die de bezoeker zelf mag afmaken. Tegelijkertijd spelen zowel de bezoekers zelf als de speciaal ingehuurde acteurs van het Ro theater een rol binnen dit verhaal.

Ervaar het zelf
Er worden geen rondleidingen gegeven. In plaats daarvan kan er een interactieve inleiding geboekt worden waarin de leerlingen kennis maken met het oeuvre van Elmgreen & Dragset. Na de inleiding bezoeken de leerlingen zelfstandig de tentoonstelling.
Meer weten over Elmgreen & Dragset? Om de video op ons online video kanaal ArtTube te bekijken klik hier.

Terug