Nieuwsbrief
Pers - Seizoen 2011/2012
Rotterdam, augustus 2011

Verwacht in 2013 en verder

Kokoschka, Kandinsky en meer...

Wassily Kandinsky, Lyrisches, 1911. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
Wassily Kandinsky, Lyrisches, 1911. Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam

Post-modernisme
2013

In samenwerking met het Victoria & Albert Museum in Londen wijdt Museum Boijmans Van Beuningen in 2013 een tentoonstelling aan het Post-modernisme. In de architectuur, de literatuur, de schilderkunst en de muziek is het Post-modernisme een alles bepalende stroming. Het bombardeerde de jaren tachtig tot een decennium van ‘neo’ en het hernemen van stijlverschijnselen uit het verleden.

Het Mysterie Paard: kunst, wetenschap en magie van Leonardo da Vinci tot Hans Baldung Grien
2013/2014

De thematische tentoonstelling ‘Het Mysterie Paard’ vertelt het verhaal van de fascinerende band van mensen met paarden. Van Leonardo da Vinci en Michelangelo, via Cranach, Van der Weyden, Paulus Bor en Roelant Savery tot aan het heden: de mooiste werken van de meest vooraanstaande kunstenaars van de westerse kunstgeschiedenis.

De portretten van Kokoschka
2013

Museum Boijmans Van Beuningen heeft topstukken van Oskar Kokoschka (1886-1980) in de collectie. De tentoonstelling ‘De portretten van Kokoschka’ presenteert, aanvullend hierop, een grote serie bijzondere portretschilderijen uit andere collecties en particulier bezit. De tentoonstelling zet ook de geportretteerden in de schijnwerpers en licht deze op bijzondere wijze toe, hetgeen een fascinerend beeld geeft op een van de grote cultuurperiodes van Europa aan het eind van de negentiende eeuw en het begin van de twintigste eeuw.

Kandinsky in Nederland
2013/2014

Een eerste tentoonstelling over Kandinsky in Nederland! Vanaf het begin van zijn carrière heeft Wassily Kandinsky een enorme reputatie gekend, ook in de Nederlandse kunstscène. Hij heeft veel in Nederland geëxposeerd en fungeerde in zijn tijd als een vooraanstaand voorbeeld voor collega’s en verzamelaars. Hij was het boegbeeld voor de abstractie. De internatinaal samengestelde tentoonstelling ‘Kandinsky in Nederland’ schetst de relatie van Kandinsky met Nederland.

LINK NAAR TENTOONSTELLINGENSAGENDA 2011-2014 IN PDF

Terug