Nieuwsbrief
Pers - Seizoen 2011/2012
Rotterdam, augustus 2011

Nu te zien

Elmgreen & Dragset in de Onderzeebootloods, de Futuro, George Condo en meer...

Elmgreen & Dragset in de Onderzeebootloods, foto: Femke Hoogland
Elmgreen & Dragset in de Onderzeebootloods, foto: Femke Hoogland

Elmgreen & Dragset in de Onderzeebootloods
t/m 25 september 2011

Museum Boijmans Van Beuningen maakt in 2011 wederom een tentoonstelling in de Rotterdamse haven. Het museum en het Havenbedrijf Rotterdam hebben dit jaar gekozen voor Elmgreen & Dragset. Het Scandinavische kunstenaarsduo, bekend van hun Prada-winkel in de woestijn, creëert in de zomer van 2011 een zinsbegoochelende ervaring in de Onderzeebootloods op het RDM-terrein.

George Condo: Mental States
t/m 25 september 2011

De Amerikaanse kunstenaar George Condo onderzoekt in zijn werk het genre van het portret. Vooral karikaturen, historische portretten en mythologische figuren dienen als inspiratie voor zijn schilderijen en sculpturen. Condo’s werk heeft een surreële kwaliteit, onder meer door de vreemde composities en het ruige schilderwerk. Deze zomer te zien in het museum, in samenwerking met de Hayward Gallery in Londen.

Han Nefkens - 10 jaar mecenas
t/m 2 oktober 2011

Museum Boijmans Van Beuningen blikt deze zomer terug op de eerste tien jaar van Han Nefkens als mecenas met de presentatie van een bijzondere overzichtscatalogus en een tentoonstelling in de Willem van der Vorm galerij. Om zijn kunstcollectie en zijn visie met een groot publiek te kunnen delen, is Han Nefkens de afgelopen jaren samenwerkingen aangegaan met vele musea en kunstinstellingen, zowel nationaal als internationaal.

Futuro - Utopie in constructie
t/m 9 oktober 2011

Na een grondige restauratie toont Museum Boijmans Van Beuningen één van zijn nieuwste aanwinsten: een mobiele vakantiewoning ontworpen door de Finse architect Matti Suuronen. De zogenaamde Futuro (1968) is te zien in een tentoonstelling samen met objecten uit de gehele tijdspanne van de collectie. De rode draad in de tentoonstelling is de zoektocht naar de perfect geconstrueerde vorm. 

De Collectie Verrijkt
t/m april 2013

Van Bosch tot Goya tot Magritte: Museum Boijmans Van Beuningen toont zijn indrukwekkende collectie Europese schilderkunst in een geheel nieuw licht. De verzameling wordt gedurende twee jaar verrijkt met topstukken uit binnen- en buitenland. De Collectie Verrijkt maakt een rondgang mogelijk door het beste van de schilderkunst van de middeleeuwen tot de twintigste eeuw.

Johan van Oord - Venetiaans Rood
t/m december 2012

Het museum geeft regelmatig opdrachten aan ontwerpers en kunstenaars. Eens in de anderhalf jaar krijgt de Espressobar een nieuw jasje.

Helly Oestreicher - Kleine Werken
t/m 25 september 2011

In de collecties van een groot aantal Nederlandse musea zijn de keramische sculpturen en tekeningen van Helly Oestreicher (1936) terug te vinden. In de zomer van 2011 toont Museum Boijmans Van Beuningen een selectie van haar expressieve werken.

Machteld Wijlacker - DOK
t/m 25 september 2011

Een van de meest fascinerende en complexe ruimtes van Museum Boijmans Van Beuningen is de zaal waar Richard Serra in de jaren tachtig zijn stalen muren oprichtte. In de tentoonstelling ‘DOK’ gaat Machteld (Max) Wijlacker de uitdaging aan om in deze ruimte een nieuw werk te maken. Ze creëert een monumentale, ritmische en gelaagde installatie van zorgvuldig geselecteerd, gebruikt hout.

LINK NAAR TENTOONSTELLINGENSAGENDA 2011-2014 IN PDF

Terug