Nieuwsbrief
Zomer in Boijmans
juli 2011

Ufo?

Er is een ufo in het museum geland! Sinds een paar weken staat hij te pronken in de grote zalen van het museum. Eigenlijk is het geen echte ufo maar een vakantiewoning die bedacht is door een architect uit Finland in de jaren zestig.

Matti Suuronen, Futuro, 1968. Fotografie: Jelle Brandt Corstius.
Matti Suuronen, Futuro, 1968. Fotografie: Jelle Brandt Corstius.

Dit huisje dat Futuro heet, is 8 meter breed en 4 meter hoog en heeft een woonkamer, twee slaapkamers, een keuken en een badkamer. Via het uitgeklapte trappetje mag je ook even binnen kijken. En wist je dat de Futuro ook echt heeft gevlogen? Hij bungelde onderaan een helikopter en werd zo van de ene plek naar de andere gebracht. In de tentoonstelling kun je een foto zien van hoe dat eruit zag.

Doe het zelf: Futuro-stad
Regent het? Of heb je gewoon zin om zelf iets te maken? Hierbij een idee om zelf aan de slag te gaan met het maken van een eigen Futuro-stad.
Matti Suuronen, de ontwerper van de Futuro heeft deze vakantiewoning de vorm van een ellips gegeven. Welke vorm zou jouw ideale vakantiehuisje hebben? In de vorm van een ster, een bol of toch gewoon rechthoekig? Maak een stad waarin de Futuro zich thuis zou voelen. Zien alle huizen er daar hetzelfde uit? Of hebben ze allemaal een andere kleur en vorm? En wat voor mensen zouden er wonen? Hoe ziet hun kleding en kapsel eruit? En zien de auto’s en de fietsen er uit zoals wij gewend zijn of hebben zij ook een andere vorm? Je kunt deze stad maken als kijkdoos (met een oude schoenendoos, karton, gekleurd papier en stiften) of gewoon met kleurtjes op een vel papier. En stuur je ons via educatie@boijmans.nl ook een foto van het resultaat?

Terug