Nieuwsbrief
Zomer in Boijmans en in de haven
juni 2011

Opening The One & The Many

Zaterdag 28 mei opende de Onderzeebootloods na maanden van voorbereiding in een wolk van geheimzinnigheid haar deuren. Of beter gezegd de vijftig meter lange tunnel. Ook een sculptuur op de Coolsingel en twee andere tentoonstellingen in het museum werden op deze dag geopend.

Opening tentoonstelling, Foto: Fred Ernst
Opening tentoonstelling, Foto: Fred Ernst

Na de onthulling van de sculptuur ‘Its Never Too Late To Say Sorry’ van Elmgreen & Dragset op de Coolsingel, werden in het Museum de tentoonstellingen Futuro, Utopie in Constructie en de tentoonstelling Venetiaans Rood van Johan van Oord geopend.

1250 mensen verkenden vervolgens op deze regenachtige zaterdag het RDM terrein in de haven van Rotterdam. Ze waanden zich langs een verlaten baby bij een pinautomaat om terecht te komen in hartje loods waar het Scandinavische kunstenaarsduo Elmgreen & Dragset een surrealistische, theatrale totaalervaring had gecreëerd. Verlaten kermisapparatuur bracht bezoekers op grote hoogte; acteurs waren niet van bezoekers te onderscheiden en de ramen van het DDR-achtige flatgebouw nodigden uit om naar binnen te gluren. In deze voyeuristische setting werd er geproost op het project en op iedereen die maandenlang aan dit grote project heeft gewerkt. Vele honderden Rotterdammers en internationale gasten reageerden enthousiast. 25 september sluit de tunnel van The One & The Many. Nog precies drie maanden de tijd dus om te varen over de Maas en je te begeven in de vreemde wereld van Elmgreen & Dragset.

Benieuwd? Op ArtTube komen de kunstenaars aan het woord in een speciaal gemaakte film over de Rotterdamse tentoonstelling.

Nationale en internationale pers schreven volop over de tentoonstelling. Zie hier de pagina met links naar de verschillende nieuwe tv reportages die de afgelopen weken werden gedraaid in de loods.

Terug